Ολοκληρώθηκε χωρίς ανακοινώσεις η 1η μέρα ρωσο-τουρκικού διαλόγου για την Ιντλίμπ

File photo: Στρατιώτες των Ρωσικών και Τουρκικών δυνάμεων στην βορειοανατολική Συρία.EPA, TURKISH DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE
Η Τουρκία εξέφρασε την πεποίθηση της ότι χρειάζεται να αποκλιμακωθεί η ένταση στην επαρχία Ιντλίμπ στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

H ανακοίνωση αυτή έγινε κατά την διάρκεια των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα τουρκική αντιπροσωπεία με Ρώσους διπλωμάτες, προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν αύριο.

«Η αντιπροσωπεία μας με επικεφαλής τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Σεντάτ Ονάλ συναντήθηκε σήμερα στην Μόσχα με τους συναδέλφους της, με τους οποίους συζήτησαν για την κατάσταση στο Ιντλίμπ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών στην οποία επισημαίνεται ότι συζητήθηκαν μέτρα το οποία μπορούν να ληφθούν για την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών του Σότσι για το Ιντλίμπ.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσαν στους δημοσιογράφους ότι η Μόσχα ευελπιστεί η συνάντηση να μπορέσει να συμβάλει στην αποκλιμάκωση των εντάσεων.

“Ολα τα γεγονότα είναι πάνω στο τραπέζι. Στρατιωτικοί εκπρόσωποι και από την Ρωσία και από την Τουρκία οι οποίοι βρίσκονται στο πεδίο στη Συρία, στην επαρχία Ιντλίμπ, εξετάζουν τις αλλαγές στην κατάσταση σε διαρκή επαφή η μια πλευρά με την άλλη” πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

Στην Άγκυρα στις 8 και 10 Φεβρουαρίου, είχαν πραγματοποιηθεί δύο γύροι συνομιλιών μεταξύ επίσημων αξιωματούχων της Ρωσίας και της Τουρκίας για την κατάσταση στο Ιντλίμπ.

Με πληροφορίες από Reuters-TASS μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Άγκυρα, Τουρκία

“Σολωμόντεια” λύση ΕΕ για παράξενη δύναμη επιτήρησης του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal