Μουτζούρης: Η κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες-Πέτσας: Ό,τι χρειαστεί για να γίνουν κλειστά κέντρα

File Photo: Κόσμος κρατώντας σημαίες και πανό συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας οργανώσεων για το μεταναστευτικό στη Μυτιλήνη. ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να γίνουν τα κλειστά κέντρα στα νησιά, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωσή του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη στο ΣΚΑΪ, ότι αν χρειαστεί οι τοπικές αρχές θα μπουν μπροστά από τις μπουλντόζες για να σταματήσουν τα έργα στα νησιά, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε ότι οι άναρχες ανοιχτές δομές πρέπει να έχουν κλείσει πριν το καλοκαίρι.

  • Επανέλαβε, επίσης, την κυβερνητική δέσμευση ότι μόλις γίνουν τα κλειστά κέντρα οι ανοιχτές δομές θα κλείσουν, τονίζοντας ότι βασική αιτία των αντιδράσεων είναι το γεγονός ότι οι κάτοικοι δεν πιστεύουν ότι θα κλείσουν τα ανοιχτά κέντρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στη συνέχεια, προσέθεσε ότι υπήρχε καιρός για διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες, λέγοντας ότι είχαν δυόμισι μήνες.

Σχολάζοντας την ομιλία Τσίπρα χθες, Σάββατο, ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι βλέπει πολύ φόβο στα λεγόμενα του κ Τσίπρα. Διερωτήθηκε μάλιστα ποιος είπε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι κατηγορούμενος, λέγοντας ότι η επιτροπή της Βουλής διερευνά τον κ. Παπαγελόπουλο, όχι τον πρώην πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσίπρας στην ομιλία  του κατηγόρησε την κυβέρνηση για πανικό και με αφορμή την  υπόθεση της Novartis, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Έφτασαν στο σημείο να λένε ότι πρέπει να καταδικαστώ εγώ σε ισόβια για εσχάτη προδοσία. Οδηγήστε με σε ειδικό δικαστήριο, αν έχετε τα κότσια».

Μουτζούρης: Η κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες

«Μια ολόκληρη κυβέρνηση ασκεί μπούλινγκ στους νησιώτες», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζόυρης, τονίζοντας ότι 200.000 Έλληνες ζητούν να παραμείνει η πατρίδα τους ελληνική.

  • Όπως είπε ο περιφερειάρχης «εδώ και 4 μέρες ο κ. Μηταράκης έχει διακόψει την επαφή», ενώ στη συνέχεια ζήτησε να γίνει συζήτηση με την κυβέρνηση από μηδενική βάσει και έκανε έκκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη να παρέμβει.

Στην συνέχεια είπε πως θα εκφράσει τις προτάσεις του μόνο στην κυβέρνηση και όχι δημόσια και επέμεινε «να πάψουν τα κλειστά αυτιά».

«Δεν μπορεί ο κ. Μηταράκης να οδηγεί έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφικές λύσεις», επεσήμανε ο κ. Μουτζούρης, ενώ δήλωσε πως δεν θα επιτρέψουν καμία μπουλντόζα και κανένα έργο να ξεκινήσει αύριο, Δευτέρα.

  • Σχετικά, με το σχόλιο για μεταφορά των μεταναστών σε βραχονησίδες, ο κ. Μουτζούρης είπε πως δεν μίλησε ποτέ για βραχονησίδες, αντιθέτως ακούστηκε από υψηλόβαθμο στέλεχος της ΝΔ ως λύση.

Τέλος, ζήτησε διάλογο σήμερα ή αύριο με την κυβέρνηση για μια ειρηνική εξεύρεση λύσης και όχι με ΜΑΤ. «Είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα βρει λύση μέχρι και αύριο», συμπλήρωσε.

Ο κ. Χατζηδάκης από την πλευρά του απάντησε: «Καταλαβαίνω τη φόρτιση, αλλά δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές».

Τόνισε, μάλιστα ότι η τωρινή κυβέρνηση δεν λειτουργεί όπως η προηγούμενη καθώς στοχεύει να κάνει τις διαδικασίες γρηγορότερες για τη μεταφορά και την επιστροφή των μεταναστών και τον διαχωρισμό μεταναστών και προσφύγων.

«Είπαμε ότι θα δώσουμε μια βδομάδα περιθώριο για διάλογο. Δεν είναι θέμα προσωπικό, είναι θέμα κυβέρνησης και περιφέρειας», είπε στη συνέχεια ο κ. Χατζηδάκης τονίζοντας ότι μπορεί να βρεθεί λύση και η κυβέρνηση είναι στη διάθεση των περιφερειαρχών.

Πηγή: www.skai.gr

Αγαθονήσι: Ο τελευταίος ανέγγιχτος Παράδεισος στο Αιγαίο, όπου ο θόρυβος των μαχητικών έγινε συνήθεια…[photo gallery]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: