Η Τουρκία παρατείνει την παρουσία της στον Κόλπο του Άντεν: ‘Ενα από τα πλέον στρατηγικά περάσματα της υφηλίου

Στον Κόλπο του Άντεν για ένα ακόμα χρόνο η Τουρκία. Πηγή: Φιλελεύθερος




Η Τουρκία θέλει να παρατείνει την παρουσία της σε ένα από τα πλέον στρατηγικά περάσματα της υφηλίου, στον Κόλπο του Άντεν.

Σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Ανατολού, η Τουρκική Προεδρία έστειλε νομοσχέδιο για παράταση του δικαιώματος αποστολής στρατευμάτων για ένα ακόμα χρόνο, μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021.

Σύμφωνα με την είδηση του Ανατολού: Η Τουρκική Προεδρία κατέθεσε νομοσχέδιο με το οποίο παρατείνεται η ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο Κόλπο του Άντεν, στη Σομαλία και την Αραβική Θάλασσα. Το νομοσχέδιο, που προβλέπει επέκταση του δικαιώματος ανάπτυξης στρατευμάτων μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 θα συζητηθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Μετά την πρώτη απόφαση που λήφθηκε το 2008 το τουρκικό κοινοβούλιο ανανέωσε την εντολή άλλες δώδεκα φορές, αναφέρει το Ανατολού.

Ο Κόλπος του Άντεν – βρίσκεται κοντά στην Υεμένη και πλησίον του τέταρτου μεγαλύτερου σημείου μεταφοράς πετρελαίου, τα στενά Μπαμπ ελ-Μαντάμπ – θεωρείται στρατηγικής σημασίας ενεργειακή οδός για το αργό πετρέλαιο της Μέσης Ανατολής.

Φιλελεύθερος-Ανδρέας Πιμπίσιης

Καμία προειδοποίηση για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιντλίμπ, λέει η Μόσχα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: