Η Μαρσέιγ… επεκτείνεται στην Αφρική, ανοίγει ποδοσφαιρική σχολή και στο Αμπιτζάν

File Photo: Ποδοσφαιρική σχολή και στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν ανοίγει η Μαρσέιγ για να ενισχύσει μελλοντικά την ομάδα. @OM_Officiel




Ετοιμη να λειτουργήσει είναι η τρίτη σχολή ποδοσφαίρου, που διατηρεί η Μαρσέιγ στην Αφρική. Μετά την Αλγερία και την Τυνησία, οι διοικούντες τους Μασσαλούς, θα εγκαινιάσουν άμεσα ποδοσφαιρική σχολή και στην πρωτεύουσα της Ακτής Ελεφαντοστού, Αμπιτζάν.

Για τον σκοπό αυτό, μετέβησαν στην αφρικανική χώρα, ο γενικός διευθυντής του γαλλικού συλλόγου, Λοράν Κολέτ και ο παλαίμαχος, Μπαζίλ Μπολί, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στην Γαλλία, αλλά κατάγεται από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Στις 8 Δεκεμβρίου 2019, η διοίκηση της Μαρσέιγ επισημοποίησε την συνεργασία της με την Ακαδημία «Diambars», που εδρεύει στην Σενεγάλη και μεταξύ άλλων, «πάραξε» τον Ιντρίσα Γκεγέ, ο οποίος αγωνίζεται στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Εκτός από το αμιγώς ποδοσφαιρικό όφελος, η …επέκταση της Μαρσέιγ στην αφρικανική ήπειρο, έχει και άμεσα οικονομικά κέρδη, δεδομένου ότι οι πωλήσεις αθλητικών ειδών ένδυσης της ομάδας, «εκτοξεύθηκαν» στην Αλγερία και στην Τυνησία, μετά την ίδρυση και λειτουργία των σχολών «OM School».

Μάλιστα, οι υπεύθυνοι της ιστορικής ομάδας, δεν σταματούν εδώ, καθώς έχουν προγραμματίσει την δημιουργία αντίστοιχων σχολών, τόσο στο Μαρόκο, όσο και στο Καμερούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μασαλία, Γαλλία

Η μάχη των σκόρερ στην Ευρώπη: Ο Ρονάλντο ανέβηκε στην τρίτη θέση-Πρώτος ο Ιμόμπιλε

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: