Η Κομισιόν προκήρυξε τον δημοσιογραφικό διαγωνισμό Lorenzo Natali για τρεις κατηγορίες

Το κτίριο της Κομισιόν. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Την έναρξη του διαγωνισμού για το βραβείο Lorenzo Natali, που αφορά δημοσιογράφους που καλύπτουν θέματα ανάπτυξης, ανακοίνωσε η Κομισιόν.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει στις 15 Μαρτίου και οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό του τρέχοντος έτους θα πρέπει να αφορούν διεθνή θέματα εταιρικής σχέσης όπως, μεταξύ άλλων, καταπολέμηση της φτώχειας και των ανισοτήτων, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της δημοκρατίας, της νεολαίας, της ισότητας των φύλων, του περιβάλλοντος και της αλλαγής του κλίματος, της υγείας, της τεχνολογίας και της ψηφιοποίησης.

Οι δημοσιογράφοι ενθαρρύνονται να στείλουν συμμετοχές για μία από τις τρεις κατηγορίες:

  • Μεγάλο Βραβείο: για θέματα που δημοσιεύονται από μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν σε μία από τις χώρες εταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
  • Βραβείο Ευρώπης: για θέματα που δημοσιεύονται από μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Βραβείο καλύτερου αναδυόμενου δημοσιογράφου, για θέματα συντακτών ηλικίας κάτω των 30 ετών, που δημοσιεύονται σε μέσα ενημέρωσης που εδρεύουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε μία από τις χώρες εταίρους της

Η επιλογή των νικητών θα πραγματοποιηθεί από μια μεγάλη κριτική επιτροπή από διάσημους δημοσιογράφους και ειδικούς ανάπτυξης από όλο τον κόσμο, αναφέρει η Κομισιόν.

Κάθε νικητής κατηγορίας θα λάβει € 10.000. Στο νικητή της κατηγορίας “Καλύτερος Αναδυόμενος Δημοσιογράφος” θα προσφερθεί επίσης εργασιακή εμπειρία σε συνεργαζόμενο μέσο ενημέρωσης. Οι νικητές θα ανακοινωθούν και θα λάβουν τα βραβεία τους στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες στις 9 και 10 Ιουνίου 2020.

Με πληροφορίες από το ΚΥΠΕ – Αθανάσιος Αθανασίoυ

Βέλγιο, Βρυξέλλες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: