«Δεν αισθάνομαι ότι μου φέρθηκε άσχημα η Μπαρτσελόνα» δήλωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε

O Ερνέστο Βαλβέρδε. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ




Ένα μήνα μετά την απόλυσή του από τη Μπαρτσελόνα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδωσε το «παρών» σε δημόσια εκδήλωση.

Την Πέμπτη (13/2), ο 56χρονος τεχνικός εμφανίστηκε στο Διεθνές Συνέδριο Ποδοσφαίρου του Μπιλμπάο, προκαλώντας αίσθηση με την αλλαγή στην εμφάνισή του, καθώς άφησε γενειάδα για πρώτη φορά στην καριέρα του σαν προπονητής.

Ο Βαλβέρδε ήταν ευδιάθετος και ήρεμος στις εκφράσεις του, ενώ όταν του έγινε σχετική ερώτηση για την πορεία της Μπαρτσελόνα μετά την απόλυσή του (έχασε την πρωτιά στη La Liga κι αποκλείστηκε στο Κύπελλο από την Αθλέτικ Μπιλμπάο), έκανε μία πολύ ωραία… ντρίμπλα: «Δεν έχω δει πολύ ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες. Κρατάω μία απόσταση απ’ ό,τι συμβαίνει, αλλά δεν γίνεται να απέχεις εντελώς. Χθες παρακολούθησα ένα μέρος του ημιτελικού του Copa del Rey μεταξύ της Μπιλμπάο και της Γρανάδα στην τηλεόραση.

Ωστόσο, το μοναδικό παιχνίδι που είδα ολόκληρο τον τελευταίο μήνα ήταν το Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μπαρτσελόνα για το Copa del Rey. Είναι, βέβαια, δύσκολο να παρακολουθείς μία ομάδα που προπονούσες μέχρι πρόσφατα. Όμως, η εικόνα του προημιτελικού του Copa del Rey ήταν παρόμοια με εκείνη που είχε η ομάδα στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος στο Σαν Μαμές» τόνισε αρχικά ο Βαλβέρδε και πρόσθεσε:

«Ήμουν πραγματικά πολύ τυχερός που δούλεψα στην τεχνική ηγεσία της Μπαρτσελόνα. Ξέρω τι σημαίνει να προπονείς τη συγκεκριμένη ομάδα απ’ όλες τις απόψεις και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκαναν. Όταν υπογράφεις το συμβόλαιο, ξέρεις ήδη πως όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα και ο προπονητής θα είναι πάντα ο “υπεύθυνος” για όλα.

Δεν νιώθω ωστόσο, ότι μου φέρθηκαν άσχημα στη Μπαρτσελόνα. Όλα πάντα έχουν να κάνουν με το αν θα γυρίσεις ή όχι τη σελίδα. Πάντα με ενδιαφέρει να κοιτάω μπροστά κι όχι πίσω. Προς το παρόν θα μείνω μακριά από τους πάγκους και θα δούμε. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα τίποτα. θα μου άρεσε να κάνω κάτι περίεργο, μια παράξενη περιπέτεια ίσως…».

Όσο για τους δύο «οδυνηρούς» αποκλεισμούς του στο Champions League απέναντι στις Ρόμα και Λίβερπουλ; «Για μένα ήταν διαφορετικά παιχνίδια και τα δύο. Στη Ρώμη, δεν είχαμε βγει εντελώς εκτός από τον αγώνα και σκέφτεσαι μετά ότι και με την εικόνα που είχαμε, θα μπορούσαμε να έχουμε προκριθεί.

Στο Λίβερπουλ όταν ξεκινήσαμε να παίζουμε, πέτυχαν ένα γκολ που θέλαμε να έχουμε αποφύγει. Ένα γκολ θα μας έδινε την πρόκριση, όμως δεχθήκαμε δύο μαζεμένα και μετά… Μετά υπήρχαν καταστάσεις, που δεν εκμεταλλευτήκαμε από το πρώτο παιχνίδι, το οποίο έπρεπε να έχουμε κερδίσει με τέσσερα γκολ. Δεν το κάναμε και μετά “υποφέραμε” στη ρεβάνς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Λίβερπουλ και Σαλάχ συναποφασίζουν αν ο Αιγύπτιος θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: