Αντιμέτωπη (και) με κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών στην Premier League, η Μάντσετσερ Σίτι

Photo via mancity.com




Οι βαριές «καμπάνες» στη Μάντσεστερ Σίτι, για την παράβαση των κανονισμών του Financial Fair Play που ανακοίνωσε η UEFA, έπειτα από απόφαση του δικαστικού σώματος του Club Financial Control Body, μπορεί να επηρεάσουν μέχρι και τις εγχώριες διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχουν οι «πολίτες».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της αγγλικής εφημερίδας «The Independent», η Σίτι είναι αντιμέτωπη πλέον (και) με τον κίνδυνο αφαίρεσης βαθμών από την εφετινή Premier League.

Όπως αναφέρει λεπτομερώς το βρετανικό δημοσίευμα, η τιμωρία του αγγλικού συλλόγου για σοβαρές παραβάσεις του FFP, «ακουμπάει» και παραβάσεις των κανονισμών του εγχώριου ανταγωνισμού.

Η βάση της απόφασης του CFCB, ήταν τα «φουσκωμένα» και παραποιημένα οικονομικά στοιχεία για τα έσοδά της, κατά τον έλεγχο του FFP, για τις περιόδους 2012-2016.

Πηγές της αγγλικής εφημερίδας από το περιβάλλον της Premier League, επισημαίνουν πως η συγκεκριμένη διαδικασία, είναι άμεσα συνδεδεμένη και με τον κανονισμό αδειοδότησης της διοργανώτριας αρχής του πρωταθλήματος. Τα στοιχεία που έχει καταθέσει η Μάντσεστερ Σίτι, είναι αντίστοιχα με αυτά που οφείλει να περάσει και στην UEFA και πλέον είναι κάτι παραπάνω από πιθανό να ξεκινήσει αντίστοιχη έρευνα κι εντός Αγγλίας, που μπορεί να επιφέρει ποινή αφαίρεσης βαθμών από το πρωτάθλημα στους «πολίτες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
Μάντσεστερ, Βρετανία

Η τιμωρία με διετή αποκλεισμό της Σίτι “διώχνει” τον Γκουαρδιόλα: Καραδοκεί η Γιουβέντους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: