Άνετη νίκη με 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού: Γκολ και ο 18χρονος Βαγιαννίδης

Από το παιχνίδι Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




«Λάμψη» και γκολ του 18χρονου Βαγιαννίδη στο εύκολο 3-1 του Παναθηναϊκού επί του Παναιτωλικού.

Με μία πειστική εμφάνιση κι εύκολη νίκη με 3-1 επί του Παναιτωλικού, «αντέδρασε» ο Παναθηναϊκός μετά τον προ ημερών αποκλεισμό του στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ, έχοντας ως ευχάριστη έκπληξη τον Γιώργο Βαγιαννίδη. Ο 18χρονος άσος κατέγραψε γκολ και ασίστ στο ντεμπούτο του στη Super League, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή του Γιώργου Δώνη να τον ξεκινήσει για πρώτη φορά στην «πράσινη» ενδεκάδα και μάλιστα ως δεξιό εξτρέμ!

Μετά από ένα πολύ «αναιμικό» πρώτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός άρχισε να ανεβάζει στροφές μετά το 13’ και τη χαμένη ευκαιρία του Ζαχίντ (εξαιρετική απόκρουση του Φερνάντεθ). Όσο περνούσε η ώρα, οι «πράσινοι» ανέβαζαν την πίεσή τους κυρίως από το δεξί άκρο και στο 23’ βρήκαν το γκολ που έψαχναν, όταν ο Βαγιαννίδης «τρύπωσε» στην περιοχή μετά το γύρισμα του Κουρμπέλη και με κοντινό πλασέ (από λάθος του Σίεστεντ) έκανε το 1-0. Ένα γκολ που καταγράφηκε ήδη στα βιβλία της… στατιστικής, καθώς ο νεαρός άσος σε ηλικία 18 ετών και 158 ημερών (έχει γεννηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2001), έγινε ο τρίτος νεαρότερος σκόρερ του Παναθηναϊκού στη Super League, μετά τους Σωτήρη Νίνη και Χάρη Μαυρία.

Οι παίκτες του «τριφυλλιού» συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έχασαν πολλές ευκαιρίες με τους Δώνη (33’), Χατζηθεοδωρίδη (37’), με τους Αγρινιώτες να «απαντούν» στο 38’ με διπλή ευκαιρία των Μουνιέ και Τάχαρ, στους οποίους είπε «όχι» ο Διούδης με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Στο 40’ ο Αποστολάκης κι ο Βαγιαννίδης κυκλοφόρησαν πολύ έξυπνα τη μπάλα σε μικρό χώρο, ο τελευταίος έβγαλε τον Ζαχίντ σε θέση βολής κι ο Νορβηγός αφού απέφυγε και τον Μαλή, με χαμηλό πλασέ έκανε το 2-0.

Στο β’ ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βγήκε με διάθεση να «τελειώσει» τον αγώνα και το έπραξε μόλις στο 49’, όταν ο Χατζηγιοβάνης ανατράπηκε καθαρά στην περιοχή από τον Μαλή. Πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μακέντα κάνοντας το 3-0. Το παιχνίδι έγινε από εκεί και πέρα… τυπική διαδικασία, με τον Παναιτωλικό να σημειώνει το γκολ της τιμής στο 90’+1’ με κοντινή κεφαλιά του Ντάουντα, σε σέντρα του Κέβιν.

Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας) «κιτρίνισε» τον Χρήστο Δώνη (66’, 7η κίτρινη, χάνει τα δύο τελευταία ματς της κανονικής περιόδου) από πλευράς Παναθηναϊκού και τους Μαλή (73’), Ντάλσιο (80’) από πλευράς Παναιτωλικού.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώργος Δώνης): Διούδης, Αποστολάκης, Κολοβέτσιος (6’ λ.τρ. Νούνες), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (79’ Νάγκι), Χρ. Δώνης, Βαγιαννίδης (60’ Αγιούμπ), Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης, Μακέντα.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Φερνάντεθ, Κέβιν, Σίεστεντ, Μαλής, Τζιγγάρας, Ντάλσιο, Ταχάρ, Ρόσα (72’ Φυτόπουλος), Αλβάρες (59’ Μιμίτο), Μουνιέ (58’ Ντουάρτε), Ντάουντα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Περίπατος με Πανιώνιο για Ολυμπιακό που ανηφορίζει Τούμπα για το ντέρμπι της χρονιάς

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: