“Βόμβα” από τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης: Ο Πούτιν καθοδηγεί την εξωτερική πολιτική

File Photo: O Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP). EPA, TUMAY BERKIN




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν κατευθύνει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, υποστήριξε ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου, ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), δήλωσε στο Δίκτυο Diken.

“Είπαμε στην κυβέρνηση να έρθει σε επαφή με τη Συρία”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Δεν μας άκουσαν. Είπαν ότι ο Άσαντ της Συρίας είναι τρομοκράτης “, δήλωσε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: «Εντούτοις, η Ρωσία έχει πάρει τον έλεγχο, και η Τουρκία και η Συρία βρίσκονται στο ίδιο τραπέζι. Ποιος καθοδηγεί την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας; Ο Πούτιν είναι αυτός”, είπε ο Κιλιντζάρογλου.

“Υποβλήθηκαν προτάσεις για την εξωτερική πολιτική, αλλά η κυβέρνηση τις απέρριψε. Προτείναμε τη διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης, η οποία θα μπορούσε να παράγει μια λύση για το συριακό ζήτημα. Αγνόησαν και αυτό», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιντζάρογλου. “Ωστόσο, μετά την πρόσκληση του Πούτιν σε μια συνάντηση για τη Συρία στην Αστάνα, πήγαν και την παρακολούθησαν.”

Το “ανάρμοστο” ραντεβού του Ντόναλντ με την Ούρσουλα στο Νταβός: Όλα στο τραπέζι…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: