Τις προκλήσεις της Τουρκίας και τη συντήρηση των Apache συζητούν οι υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ

Από την επίσκεψη του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου στο Ισραήλ. Φωτογραφία Υπουργείο Άμυνας




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL Γ.Σ.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επίσημη επίσκεψη του υπουργού εθνικής Άμυνας στο Ισραήλ. Σημαντικές συμφωνίες επιδιώκει η Αθήνα, εκτός των UAV HERON τα οποία έχουν ήδη κλειδώσει, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η Ελληνική πλευρά θα θέσει ακόμη και πρόταση για συνεργασίες στο επίπεδο της αμυντικής βιομηχανίας.

Όπως είχαμε επισημάνει μόλις την Τρίτη που πέρασε, πέρα από τα Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη που θα γίνει επίδειξη των ικανοτήτων τους στο Νίκο Παναγιωτόπουλο, στις Ελληνικές θέσεις περιλαμβάνονται προτάσεις προς το Ισραήλ για την συντήρηση σαν πρώτο βήμα των κινητήρων των επιθετικών ελικοπτέρων Apache Alpha.

Νίκος Παναγιωτόπουλος και υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ δεν γίνεται να μην ασχοληθούν με τις τουρκικές προκλήσεις που ξεφεύγουν πέρα από το Αιγαίο και όλο το τελευταίο διάστημα έχουν ανεβάσει τους τόνους στην Αν. Μεσόγειο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ κατόπιν προσκλήσεως του Ισραηλινού ομολόγου του Ναφτάλι Μπένετ. Την Τετάρτη ο κ. Παναγιωτόπουλος επισκέφθηκε το Μουσείο του Ολοκαυτώματος Γιαντ Βασέμ, όπου κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Στη συνέχεια μετέβη στην Παλαιά Πόλη των Ιεροσολύμων όπου προσκύνησε στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως, στον οποίο βρίσκεται ο Πανάγιος Τάφος, στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου και στο Πάνσεπτο Θεομητορικό Μνήμα στην Αγία Γεσθημανή.

Την Πέμπτη ο κ. Παναγιωτόπουλος θα συναντηθεί με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ ενώ στη συνέχεια θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους της ισραηλινής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών (SIBAT) και της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Οπλικών Συστημάτων (MAFAT).

 

Στο Κάιρο ο Χατζηδάκης για το East Med GasForum: Επαφές και μονογραφή Καταστατικού

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: