Στο Κάιρο ο Χατζηδάκης για το East Med GasForum: Επαφές και μονογραφή Καταστατικού

File photo: Οι υπουργοί Ενέργειας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ, Κωστής Χατζηδάκης, Yuval Steinitz και Γιώργος Λακκοτρύπης, αντίστοιχα, υπογράφουν τη Διακυβερνητική Συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, στο Ζάππειο, Αθήνα, Πέμπτη 02 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας




Για το Κάιρο αναχωρεί σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, όπου θα λάβει μέρος στην 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου (East Med GasForum). Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Χατζηδάκης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον κ. Tarek el Molla καθώς και τους ομολόγους του από την Κύπρο και το Ισραήλ κ.κ. Γιώργο Λακκοτρύπη και Yuval Steinitz.

Ο κ. Χατζηδάκης θα παρακαθίσει σήμερα στο δείπνο που θα παραθέσει ο Αιγύπτιος υπουργός Πετρελαίου και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Tarek El Molla, στους ομολόγους του.

Αύριο θα συμμετέχει στις εργασίες της Συνόδου που θα ολοκληρωθούν με την τελετή μονογραφής του Καταστατικού που αποτελεί το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση του East Med GasForum σε διακρατικό οργανισμό περιφερειακής εμβέλειας για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στο Φόρουμ συμμετέχουν η Αίγυπτος, η Ελλάδα, η Κύπρος, το Ισραήλ, η Ιταλία, η Ιορδανία και η Παλαιστίνη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

EastMedGas Forum: Ο Λακκοτρύπης μονογράφει στο Κάιρο το Ιδρυτικό Καταστατικό

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: