Στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για το Ολοκαύτωμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης: Σημαντική συμμετοχή, λέει ο Ρέβελ

File Photo: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης. ΚΥΠΕ, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΒΡΑΑΜΙΔΗΣ
Στη σημασία της επετείου του Ολοκαυτώματος και του αγώνα κατά του Αντισημιτισμού αναφέρεται ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Κύπρο, Σάμι Ρέβελ, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ως πολύ σημαντική τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ για τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Σε δήλωση του στο ΚΥΠΕ, ο Πρέσβης του Ισραήλ αναφέρεται στην άνοδο του αντισημιτισμού, ενώ λέει ότι η δέσμευση της Κύπρου στον σεβασμό της Μνήμης του Ολοκαυτώματος ενισχύει τους δεσμούς της με το Ισραήλ.

Συγκεκριμένα, ο Πρέσβης Ρέβελ λέει ότι η συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη στο 5ο Παγκόσμιο Φόρουμ αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος, στην Ιερουσαλήμ, με αφορμή την 75η επέτειο της απελευθέρωσης του στρατοπέδου συγκέντρωσης Άουσβιτς Μπίρκεναου, είναι πολύ σημαντική.

  • «Το υψηλού επιπέδου φόρουμ στο «Γιαντ Βασέμ», το Παγκόσμιο Κέντρο Μνήμης του Ολοκαυτώματος στην Ιερουσαλήμ, θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ένα μήνυμα σε σχέση με τη σημασία της επετείου του Ολοκαυτώματος και του αγώνα κατά του αντισημιτισμού» προσθέτει.

Αυτό είναι καθοριστικής σημασίας, ιδιαίτερα σήμερα, που ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και η ξενοφοβία αυξάνονται κατακόρυφα σε ολόκληρη την Ευρώπη και τον κόσμο, συνεχίζει ο Πρέσβης του Ισραήλ.

Δηλώνει, τέλος, ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης της Κύπρου στην Ανάμνηση και Εκπαίδευση για το Ολοκαύτωμα θα συμβάλλει αναμφισβήτητα στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου και των κοινών αξιών.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ – Αντώνης Γκιλδάκης
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Δυσβάσταχτο το κόστος ζωής στην Κύπρο μετά και το χαράτσι στα καύσιμα, λέει η ΠΕΟ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal