Δυσβάσταχτο το κόστος ζωής στην Κύπρο μετά και το χαράτσι στα καύσιμα, λέει η ΠΕΟ

File Photo: Επιστεολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων, προς την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για μείωση του ωραρίου λειτουργίας. ΚΥΠΕ




Μετά και το νέο χαράτσι στα καύσιμα «το κόστος ζωής πλέον στην Κύπρο καθίσταται δυσβάσταχτο για μια οικογένεια εργαζομένων, για τους συνταξιούχους, για τους άνεργους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Παγκύπρια Εργατική Ομοσπονδία (ΠΕΟ).

Προσθέτει ότι «οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού καλούνται να πληρώσουν την αποτυχία της κυβέρνησης, η οποία επειδή δεν κατάφερε να εκπληρώσει τους στόχους της Κύπρου έναντι της ΕΕ για το ποσοστό ένταξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, αποφάσισε να μετακυλήσει την αποτυχία της στις πλάτες των καταναλωτών».

  • «Είναι προφανές ότι ενώ η κυβέρνηση με μεγάλη ευκολία και προθυμία μετακυλίει το κόστος στις πλάτες των πολιτών, δεν παρουσιάζεται το ίδιο έτοιμη να διευρύνει την κοινωνική πολιτική και να εφαρμόσει πολιτικές δικαιότερης ανακατανομής των εισοδημάτων», συνεχίζει η ΠΕΟ.
  • Προσθέτει ότι «από το 2013 που ανέλαβε αυτή η κυβέρνηση, όποτε συζητείτο το θέμα της χρήσης ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας και των υποχρεώσεων μας έναντι στην ΕΕ, διαβεβαίωνε ότι η Κύπρος θα ‘πιάσει’ τους στόχους της».

Καταλήγοντας η ΠΕΟ αναφέρει ότι «σήμερα, την αποτυχία της κυβέρνησης την πληρώνουν και πάλι τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα τη στιγμή που σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Eurostat, το 12,2% των νοικοκυριών στην Κύπρο αδυνατεί να πληρώσει έγκαιρα, λογαριασμούς κοινής ωφέλειας εξαιτίας οικονομικών δυσχερειών ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ κατά μέσο όρο είναι μόλις 7%».

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία

Στα χέρια της ΕΕ η πρόταση της Κύπρου για ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: