Στη Βουλή η τροπολογία για ΠΑΟΚ-Ξάνθη: Προβλέπει αφαίρεση πέντε έως δέκα βαθμών

FILE PHOTO: Στο παλαιότερο αυτό στιγμιότυπο, βουλευτές ψηφίζουν για την εκλογή νέου προέδρου του Σώματος στη Βουλή, Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Παντελής Σαίτας




Kατατέθηκε στη Βουλή το απόγευμα της Τρίτης, η τροπολογία της κυβέρνησης για τις αλλαγές στις ποινές που επιβάλλει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ).

Οι ποινές που προβλέπονται είναι αφαίρεση από 5 έως 10 βαθμούς, κάτι που σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη απειλούνται με τη συγκεκριμένη ποινή, εφόσον τα αρμόδια όργανα του ποδοσφαίρου κάνουν αποδεκτή την εισήγηση της ΕΕΑ. Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί έως το βράδυ και το ύψος της ποινής καθορίζεται από τη «βαρύτητα της παράβασης», όπως αναφέρει.

«Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις, για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση, εκφράζοντας παράλληλα την πλήρη εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού στο πρόσωπο του Λευτέρη Αυγενάκη.

Ονομαστική ψηφοφορία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά ονομαστική ψηφοφορία για την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση.

Τελικά η τροπολογία θα ψηφιστεί την Τετάρτη και όχι την Πέμπτη με ονομαστική ψηφοφορία.

Στο μεταξύ, απαράδεκτη χαρακτήρισε την τροπολογία για παραβάσεις διατάξεων περί πολυϊδιοκτησίας στο ποδόσφαιρο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Ψυχογιός επιφυλασσόμενος για τη στάση του κόμματός του, ενώ για λάθος χειρισμούς μίλησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Β. Κεγκέρογλου ο οποίος, όπως και οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γ. Λαμπρούλης και της “Λύσης” Κωνσταντίνος Χήτας είπαν ότι θα απέχουν από τη σχετική ψηφοφορία.

Δείτε την τροπολογία ΕΔΩ

Πηγή: ethnos.gr

«Οι εποχές της αδικίας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί» τονίζει η ΚΑΕ ΠΑΟΚ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: