Συναντήσεις Μητσοτάκη με πολιτικούς αρχηγούς: Ενημέρωση για ΗΠΑ αλλά και μάχη εντυπώσεων

File Photo: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης(Α) συνομιλεί με τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα (Δ) στο Μέγαρο Μαξίμου. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ




Για τα αποτελέσματα των επαφών του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ θα ενημερώσει αύριο Παρασκευή, τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης θα δεχθεί διαδοχικά στο γραφείο του στη Βουλή, τον Αλέξη Τσίπρα (12 μεσημέρι), την Φώφη Γεννηματά (13.00), Κυριάκο Βελόπουλο (17:00), Γιάνη Βαρουφάκη (18:00).

Η συνάντηση με τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 11:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί διεξοδικά στις επαφές που είχε κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ αλλά και στις εξελίξεις που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τα εθνικά μας θέματα και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την διαρκώς εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα σε όλα τα μέτωπα.

Παράλληλα, όμως, με την ευκαιρία, θεωρείται βέβαιο ότι η συζήτηση θα επεκταθεί και σε άλλα ανοικτά θέματα, όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου που θα καταργεί την απλή αναλογική αλλά και η εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας. Άλλωστε αυτά τα δύο θέματα, ενδέχεται να συνδέονται τουλάχιστον σε ότι αφορά ορισμένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Οι συναντήσεις αυτές εκτός από την ουσία του διαύλου επικοινωνίας της κυβέρνησης με τα πολιτικά κόμματα έχουν και έναν προφανή επικοινωνιακό χαρακτήρα καθώς η κυβέρνηση θέλει να αποκρούσει την κριτική της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ που έκανε λόγο για «φιάσκο» και για πλημμελώς προετοιμασμένη επίσκεψη.

Θεωρείται επίσης βέβαιο ότι ο κ. Μητσοτάκης τις αμέσως επόμενες ημέρες θα επιδιώξει, με κάποια αφορμή, να ενημερώσει και τη Βουλή προκειμένου να στείλει ένα συγκεκριμένο μήνυμα προς τον ελληνικό λαό.

Αυτό που η κυβέρνηση επιχειρεί να καταγραφεί από την επίσκεψη αυτή είναι ο αναβαθμισμένος ρόλος της χώρας μας στην περιοχή της Ανατολικής μεσογείου, τονίζοντας πως οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον πυλώνα σταθερότητας που διαδραματίζει η χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή.

Παράλληλα αναμένεται να προβάλλει τόσο στην ενεργειακή συνεργασία μέσω του East Med όσο και στις διπλωματικές κινήσεις που έχει κάνει η κυβέρνηση με τελευταία την πενταμερή στο Κάιρο που έχουν ως στόχο την απομόνωση της Άγκυρας.

Επίσης, θα γίνει επίκληση και στα θετικά σχόλια που αφορούν την πορεία της ελληνικής οικονομίας για την οποία μίλησε με πολύ θερμά λόγια ο πρόεδρος των ΗΠΑ, το μεγάλο ενδιαφέρον επενδυτών αλλά και στο κλείσιμο του γραφείου του ΔΝΤ στην Αθήνα.

Hellas Journal με πληροφορίες και από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: