Πέντε τραυματίες από πύραυλο Κατιούσα που έπεσε κοντά στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη




Ένας πύραυλος Κατιούσα έπεσε σήμερα, Σάββατο, το απόγευμα εντός της Πράσινης Ζώνης της Βαγδάτης, της περιοχής όπου εδρεύουν η Αμερικανική πρεσβεία και πολλά κυβερνητικά κτίρια. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν τραυματιστεί πέντε άνθρωποι.
Λίγα λεπτά νωρίτερα, είχαν ακουστεί δύο ισχυρές εκρήξεις από το κέντρο της ιρακινής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από Reuters-Sputnik μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ / Φ.Γ.
Βαγδάτη, Ιράκ

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Έκρηξη από ρουκέτα σε κοντινή απόσταση από το κτίριο της αμερικανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη σημειώθηκε πριν από λίγο σύμφωνα με αναφορές ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων.
Όπως αναφέρεται και σε σχετική ανάρτηση στο ethnos.gr έχει σημάνει συναγερμός στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη, καθώς υπάρχουν αναφορές για έκρηξη από ρουκέτα σε κοντινή απόσταση από το κτίριο. Οι πληροφορίες προς το παρόν είναι ανεπιβεβαίωτες, ωστόσο η κινητοποίηση των αμερικανικών δυνάμεων της πρεσβείας είναι αρκετά μεγάλη. Μάλιστα όπως αναφέρει το AFP, ρουκέτα έπεσε στην Πράσινη Ζώνη στην περιοχή που βρίσκεται η αμερικανική πρεσβεία στην Βαγδάτη. Οπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο μαρτυρίες, η έκρηξη ακούστηκε μέχρι την ιρακινή πρωτεύουσα, ωστόσο, δεν ήταν ξεκάθαρο εκείνη τη στιγμή τι συνέβη.

Περισσότερα σε λίγο

“Η εξόντωση Σουλεϊμανί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ”, είπαν Λαβρόφ και Ζαρίφ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: