Κατάρριψη βαλλιστικού πυραύλου των Χούθι από τις δυνάμεις των ΗΠΑ στον Κόλπο του Άντεν

FILE PHOTO: Μαχητικό αεροσκάφος απογειώνεται από αμερικανικό αεροπλανοφόρο στο πλαίσιο των πληγμάτων κατά των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. EPA/MC3 KAITLIN WATT/US NAVY HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι χθες Τρίτη κατέστρεψαν εν πτήσει αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) που εκτοξεύτηκε από περιοχή ελεγχόμενη από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης προς τον Κόλπο του Άντεν, με στόχο «πιθανόν» το MV Yorktown, εμπορικό πλοίο υπό σημαία ΗΠΑ και ιδιοκτησίας αμερικανικής εταιρείας, το οποίο συνόδευαν τα αμερικανικά αντιτορπιλικά USS Laboon (DDG 58) και USS Mason (DDG 87).

«Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές σε πλοία (του Πολεμικού Ναυτικού) των ΗΠΑ, του συνασπισμού, ή εμπορικά σκάφη», διαβεβαίωσε μέσω X το μεικτό διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM, «κεντρική διοίκηση»).

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ 

Του αρνήθηκαν χάρη παρά τις εκκλήσεις ανώτατου δικαστή και των ενόρκων που τον καταδίκασαν: Θανατοποινίτης εκτελέστηκε στο Μιζούρι των ΗΠΑ (video)

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: