Προκλητικό κήρυγμα Ερντογάν στη Δύση: Ανοιχτές φυλακές οι ευρωπαϊκές πόλεις!

File Photo: Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS




Νέα επίθεση στην Ευρώπη εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή το προσφυγικό.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε  συμπόσιο για την ασφάλεια των πόλεων στο προεδρικό μέγαρο στην Αγκυρα, εμφάνισε την Τουρκία σαν φύλακα άγγελο των προσφύγων και έψεξε τη Δύση για μία σειρά θεμάτων από  την ασφάλεια των πόλεων έως τη στάση της στο προσφυγικό:

«Γιατί δεν ανοίγουν τις πόρτες τους στους πρόσφυγες; Γιατί εκείνους δεν τους συμφέρει. Εμείς δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε φράχτες και συρματοπλέγματα όπως κάνει η Δύση. Πρέπει να κάνουμε ό,τι είναι δίκαιο και ανθρώπινο. Διακόσιες με 250 χιλιάδες πρόσφυγες κινούνται προς τα σύνορά μας. Προσπαθούμε να το εμποδίσουμε με κάποια μέτρα, αλλά η δουλειά αυτή δεν είναι εύκολη. Είναι δύσκολο. Έχεις να κάνεις με ανθρώπους».

«Η Τουρκία ανοίγει την αγκαλιά της στους Σύρους», είπε ακόμη ο Ερντογάν, αναφερόμενος εκ νέου στα 5 εκατομμύρια που «φιλοξενεί» στη χώρα, εκτίμηση πάντως που παρουσιάζει αυξομειώσεις από δήλωση σε δήλωση.

Ο ίδιος υπερασπίστηκε των ενεργειών του για την ασφάλεια στις τουρκικές  πόλεις αποκρούοντας τις κατηγορίες για παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων και έστρεψε τα πυρά του και πάλι κατά της Δύσης λέγοντας: «Οι δυτικές πόλεις, που υποτίθεται είναι σύμβολα τάξης, νόμου και ελευθερίας, έχουν μετατραπεί σε ανοιχτές φυλακές».

Με πληροφορίες από TRT News

Ωδή στην αθλιότητα από Τουράν και Ακάρ: Συνδέουν τη Λιβύη με τον Αττίλα στην Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: