Πλησιάζει η στιγμή της νέας γενιάς στο τένις, δηλ. οι Τσιτσιπάς, Μεντβέντεφ και Τιμ, λέει ο Τζόκοβιτς

Ο Σέρβος «θρύλος» της ρακέτας, Νόβακ Τζόκοβιτς, με το κύπελλο στα χέρια, μίλησε σχετικά λίγο μετά την κατάκτηση του ATP Cup στο Σίδνεϊ, κάνοντας ειδική αναφορά στην νέα γενιά του αθλήματος και στον Στέφανο Τσιτσιπά. EPA/BIANCA DE MARCHI AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT




Την ερχόμενη εβδομάδα αρχίζει στην Μελβούρνη το πρώτο Grand Slam της χρονιάς, με την «αφρόκρεμα» του παγκοσμίου τένις να δίνει «το παρών» στο Open της Αυστραλίας.

Και σύμφωνα με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, πρόκειται για μία διοργάνωση χωρίς ξέκαθαρο φαβορί. Ο Σέρβος «θρύλος» της ρακέτας, μίλησε σχετικά λίγο μετά την κατάκτηση του ATP Cup στο Σίδνεϊ, κάνοντας ειδική αναφορά στην νέα γενιά του αθλήματος και στον Στέφανο Τσιτσιπά.

«Πιστεύω ότι θα είναι μία ανοικτή διοργάνωση, όπως και τα υπόλοιπα Grand Slam που θ΄ ακολουθήσουν», τόνισε ο «Νόλε» και πρόσθεσε: «Δεν νομίζω ότι υπάρχουν αληθινά και ξεκάθαρα φαβορί. Ασφαλώς υπάρχουν ο Φέντερερ, ο Ναδάλ κι εγώ, λόγω εμπειρίας. Και πιθανώς να είμαστε το top 3 των φαβορί. Ομως, υπάρχουν ο Μεντβέντεφ, ο Τσιτσιπάς και ο Τιμ, οι οποίοι παίζουν καταπληκτικό τένις».

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι Τζόκοβιτς, Ναδάλ και Φέντερερ έχουν μοιρασθεί τα τελευταία 12 Grand Slam, όμως η κατάκτηση του ATP Finals από τον Ελληνα πρωταθλητή, τον περασμένο Νοέμβριο στο Λονδίνο, απέδειξε ότι η νέα γενιά είναι έτοιμη να διεκδικήσει την ύψιστη διάκριση.
«Έδειξαν ότι έχουν ωριμάσει στο υψηλό επίπεδο, πως μπορούν να αμφισβητήσουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και να τους νικήσουν. Συνεπώς, όλοι συνεχίζουν να μιλάνε για τον παίκτη του NextGen που θα κατακτήσει ένα Grand Slam. Και αυτή η στιγμή φαίνεται να πλησιάζει όλο και περισσότερο».

  • Ναδάλ: «Δύο παγκόσμια σε δύο μήνες δεν είναι ρεαλιστικό»

    Ο Ισπανός σούπερ σταρ, Ράφα Ναδάλ, κάλεσε τις διεθνείς ομοσπονδίες του τένις να τα βρουν ώστε να δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο κύπελλο και όχι δύο, όπως συμβαίνει τώρα με το Davis Cup και το ATP Cup. Η Ισπανία κέρδισε το Νοέμβριο το πρώτο και έχασε χθες το δεύτερο από τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς:
    «Πιστεύω πως το ATP Cup είναι μια σπουδαία διοργάνωση, αλλά δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως παίξαμε δύο παγκόσμια κύπελλα μέσα σε δύο μήνες. Αυτό δεν είναι ρεαλιστικό και καθόλου σωστό για τους αθλητές. Πρέπει οι διεθνείς ομοσπονδίες να συζητήσουν για τη δημιουργία μιας διοργάνωσης και όχι δύο για τον ίδιο στόχο», τόνισε το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σίδνεϊ, Αυστραλία/ Μαδρίτη, Ισπανία

O Τσιτσιπάς θα αγωνιστεί με Φέντερερ και Ναδάλ για τους πυρόπληκτους της Αυστραλίας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: