Πληροφορίες ότι ο Εθνικός Στρατός του Χάφταρ κατέρριψε “τουρκικό αεροσκάφος” (UAV) (video)

Φωτογραφία που δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA). Φωτογραφία via Twitter, @LNA2019M
Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης (LNA), που ελέγχεται από τον Χαλίφα Χάφταρ, ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι δυνάμεις του κατέστρεψαν ένα τουρκικό αεροσκάφος (UAV) μετά την αποβίβασή του από την αεροπορική βάση Mitiga Airbase κοντά στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Τα παραπάνω γράφει η τουρκική έγκυρη ιστοσελίδα, με έδρα την Ουάσιγκτον, Ahval επικαλούμενη σχετική ανακοίνωση στο Facebook.

Σύμφωνα με την τουρκική ιστοσελίδα το LNA συνέχισε να εκτοξεύει πυραύλους εναντίον της λιβυκής πρωτεύουσας, παρά τη συμφωνία τους να τηρήσουν την κατάπαυση του πυρός μετά τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή στο Βερολίνο.

“Οι δυνάμεις εναέριας άμυνας της Γενικής Διοίκησης των Αραβικών Ενόπλων Δυνάμεων της Λιβύης κατέρριψαν ένα τουρκικό αεροσκάφος μετά την απογείωση του από την αεροπορική βάση Mitiga”, φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του LNA Ahmed Mismari.

Η δήλωση φέρεται να δημοσιεύθηκε στο Facebook, αλλά η τουρκική ιστοσελίδα δεν προσφέρει λίνκ για τη σχετική επαλύθευση.

Στις 7.19 μ.μ. ώρα Λιβύης, ο εκπρόσωπος του LNA, δήλωσε:

(BREAKING) Air Force of the Libyan National Army (LNA) shoots down a Turkish drone after it took off from Mitiga Airport in attempt to target LNA forces in Tripoli.

Gepostet von The Libyan Address Journal am Mittwoch, 22. Januar 2020

“Η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη (βάση) Matiga ενεργοποιήθηκε επίσημα τώρα. Σεβόμαστε την κατάπαυση του πυρός, αλλά δημιουργούμε συστήματα αεράμυνας. Η αποστολή Σύριων τρομοκρατών, οι πτήσεις UAVs είναι όλες παραβιάσεις και η σημερινή (πτήση) UAV ήταν η παράβαση Αριθμός 100. Οτιδήποτε πετά θα πέφτει”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Το μέσο ενημέρωσης Libyan Address Journal έγραψε στο Facebook ότι η αεροπορία του LNA κατέρριψε τουρκικό drone μόλις απογειώθηκε από τη βάση Mitiga μόλις επιχείρησε να κτυπήσει τις δυνάμεις του LNA στην Τρίπολη.

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal