Ο Πομπέο ανέβαλε το ταξίδι του σε Κύπρο, Ουκρανία και άλλες χώρες λόγω κρίσης με Ιράκ-Ιράν

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. EPA, JIM LO SCALZO




Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέβαλε το ταξίδι στην Ουκρανία, στην Κύπρο και σε άλλες χώρες λόγω της κρίσης που ξέσπασε στη Μέση Ανατολή με την επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβείας στο Ιράκ, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Πομπέο σχεδίαζε να ταξιδέψει από τις 3 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και την Κύπρο.

Την Τρίτη, όμως, ένας όχλος διαδηλωτών που πρόσκεινται στο Ιράν επιτέθηκε στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη ως “απάντησ用στις αμερικανικές αεροπορικές επιδρομές που σκότωσαν πολλούς παραστρατιωτικούς τρομοκράτες.

Το ταξίδι του Πομπέο αναβλήθηκε “λόγω της ανάγκης του υπουργού να βρίσκεται στην Ουάσινγκτον, για να συνεχίσει να παρακολουθεί τη συνεχιζόμενη κατάσταση στο Ιράκ και να διασφαλίσει την ασφάλεια των Αμερικανών στη Μέση Ανατολή”, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μόργκαν Ορτάγκου.

“Το ταξίδι του υπουργού Πομπέο θα αναπρογραμματιστεί στο εγγύς μέλλον και προσβλέπει στην επίσκεψη αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Αυτοί οργάνωσαν την επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ: Βίντεο με τους Αμερικανούς κομάντος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: