Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά η διμερής συμφωνία Βρυξελλών-Καναδά να ισχύσει και για τη Βρετανία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον με τη φίλη του Carrie Symonds έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ. EPA, VICKIE FLORES




Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είναι έτοιμος να αποδεχθεί τη σύναψη της συμφωνίας «από το ράφι» για το εμπόριο με την Ευρωπαϊκή Ένωση που είχε προτείνει πρώτος στο Λονδίνο ο ευρωπαίος διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ.

Αυτό αναφέρει η εφημερίδα The Times, επικαλούμενη το περιεχόμενο ομιλίας που θα κάνει τη Δευτέρα ο επικεφαλής της κυβέρνησης και του κόμματος των Συντηρητικών.

Το λεγόμενο μοντέλο του Καναδά, που βασίζεται στη συμφωνία που έχει συναφθεί ανάμεσα στις Βρυξέλλες και την Οτάβα, επιτρέπει εμπορικές συναλλαγές με πρακτικά μηδενικούς δασμούς, αλλά προϋποθέτει τελωνειακούς ελέγχους, σύμφωνα με το δημοσίευμα [1].

Από αυτή τη συμφωνία ΗΒ-ΕΕ αναμένεται να εξαιρεθεί ο κρίσιμος τομέας των υπηρεσιών της Βρετανίας, ειδικά των χρηματοοικονομικών.

Η Βρετανία αποχωρεί από την ΕΕ σήμερα 31η Ιανουαρίου.

1 Elliott, Francis· Swinford, Steven· Wright, Oliver· και Smyth, Chris, «Brexit: Boris Johnson wants Canada-style trade deal with Brussels», The Times, 31η Ιανουαρίου 2020, [απαιτείται συνδρομή για την ανάγνωση ολόκληρου του κειμένου]

Πληροφορίες από Reuters μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ
Λονδίνο, United Kingdom

Φάκελος Brexit: Η Ευρώπη ψάχνει 12 δισ. το χρόνο, τόση είναι η ζημιά μετά το διαζύγιο με τη Βρετανία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: