Νέα προγράμματα από το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA: Ποδόσφαιρο για ασυνόδευτα παιδιά στη Λέσβο

Το ποδόσφαιρο αλλάζει τη ζωή των παιδιών από στρατόπεδα προσφύγων, ζώνες πολέμου και τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Photo via Twitter, UEFA.com @UEFAcom




Oι πρωτοβουλίες του Ιδρύματος της UEFA για τα παιδιά, σχετικά με τη χρήση του ποδοσφαίρου για την προώθηση του κοινωνικού συμφέροντος, βελτιώνουν τη ζωή περισσότερων από ένα εκατομμύριο παιδιών σε περίπου 100 χώρες, σύμφωνα με την έκθεση δραστηριοτήτων της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για το 2018/19.

  • Επίσης έγινε γνωστό ότι τη σεζόν 2018/19 δρομολογήθηκαν 45 νέα προγράμματα, ανάμεσά τους και εκείνο που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Μπαρτσελόνα και θα αφορά στην Ελλάδα (Αθήνα και Λέσβο), στην Νότια Ισπανία και στην Ιταλία (Σικελία) και θα αναφέρεται στον αθλητισμό ως απασχόληση για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Επιπλέον αναπτύχθηκαν 22 άλλες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που προωθήθηκαν από τους ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

«Έχοντας την ευκαιρία να συμμετέχω προσωπικά σε διάφορα έργα, έχω δει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο», ανέφερε ο πρόεδρος της UEFA και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος, Αλεξάντερ Τσεφερίν.

  • «Είτε βρίσκεται σε καταυλισμούς προσφύγων σε ολόκληρο τον κόσμο, στα προβληματικά προάστια των ευρωπαϊκών πόλεων ή οι ξεχασμένες ζώνες συγκρούσεων, όλες οι δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Παιδιών της UEFA έχουν ενισχύσει την επιθυμία μου να δω το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να αναλάβει το ρόλο του στην κοινωνική ανάπτυξη των νέων σε όλον τον κόσμο», πρόσθεσε.

Τα εντυπωσιακά στοιχεία για τον αντίκτυπο αντικατοπτρίζουν την απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA το 2018 να αυξήσει την ετήσια χρηματοδότηση του Ιδρύματος σε 6,8 εκατομμύρια ευρώ, περισσότερο από το διπλάσιο του ποσού του προηγούμενου έτους.

Οι αυξημένες επενδύσεις επέτρεψαν στο Ίδρυμα να επεκτείνει τη συνολική αποστολή και την συνεργασία του.

Πολλά από τα 245 σχέδια που υποστηρίχθηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια επικεντρώθηκαν στην υγεία των παιδιών, την εκπαίδευση και την ένταξη.

Το Ίδρυμα στρέφει τώρα την προσοχή του στα θύματα των συγκρούσεων, ιδίως των προσφύγων, και στην προώθηση της απασχόλησης των νέων μέσω του ποδοσφαίρου.

Η UEFA ίδρυσε το Ίδρυμα πριν από πέντε χρόνια για να βρει τρόπους χρήσης του ποδοσφαίρου για την υποστήριξη ανθρωπιστικών σχεδίων που συνδέονται με τα δικαιώματα των παιδιών σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση και η ένταξη των μειονοτήτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ζυρίχη, Ελβετία

Αθλητικό κέντρο στο Σικάγο με ελεύθερη πρόσβαση δημιουργούν Ομπάμα και Nike

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: