Μετά την αργία των Τριών Ιεραρχών σκέψεις για κατάργηση και της αργίας του «Πολυτεχνείου»

file Photo: Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Μετά τον σχετικά ανώδυνο τρόπο με τον οποίο πέρασε η κατάργηση της αργίας των Τριών Ιεραρχών στα σχολεία και η αντικατάστασή της με εκδηλώσεις μέσα στις αίθουσες, το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες του HellasJournal.com, μελετά να προχωρήσει και στην κατάργηση και άλλων αντίστοιχων αργιών.

Πρώτη στη λίστα είναι η αργία της επετείου του Πολυτεχνείου που θα εορτάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Μέσα στις τάξεις, με ειδικές εκδηλώσεις, την ημέρα της επετείου. Κι αυτό γιατί κρίνεται ότι μια επιπλέον αργία όχι μόνον δεν προσθέτει τίποτε στη διαπαιδαγώγηση των μαθητών αλλά αντιθέτως δεν βοηθά στην ενδυνάμωση της μνήμης των νέων παιδιών με γιορτές εξπρές χωρίς ουσία και… βάθος.

Πάντως, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επιχείρησε τη Δευτέρα να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργούν τα σχολεία στις 30 Ιανουαρίου.

Η διάταξη που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου «Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε.), Ειδικοί Λογαριασμοί Κονδυλίων Έρευνας Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Ερευνητικών και Τεχνολογικών Φορέων και άλλες διατάξεις» αναφέρει:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της θρησκευτικής των Τριών Ιεραρχών, παύει να συμπεριλαμβάνεται στις ημέρες σχολικής αργίας. Αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμή των Μεγάλων αυτών Πατέρων αλλά και της Παιδείας, καθώς και των μετόχων της εκπαιδευτικής διαδικασίας, εκπαιδευτικών και μαθητών.»

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δήλωσε:

«Η 30ή Ιανουαρίου κάθε έτους, ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών, αποκαθίσταται ως ημέρα πραγματοποίησης εορταστικών εκδηλώσεων προς τιμήν των τριών Αγίων και της Παιδείας, καθώς και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας».

Και διευκρίνισε ότι αυτό θα ισχύει για δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, ανεξάρτητα από το αν είναι δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία.

«Κατά τα λοιπά, το σχολείο θα λειτουργεί κανονικά και θα πραγματοποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα των μαθημάτων της ημέρας. Η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που εμπεριέχεται σε κατατεθέν Νομοσχέδιο του Υπουργείου, θα προσαρμοστεί κατά την κοινοβουλευτική διαδικασία προκειμένου να αποτυπώνει πλήρως τα ανωτέρω» καταλήγει η ανακοίνωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Hellas Journal, με πληροφορίες και από ΑΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required