“Λουκέτο” σήμερα στο Βόρειο Αιγαίο για το προσφυγικό: Γενική απεργία σε Μυτιλήνη, Σάμο, Χίο

Κόσμος συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το μεταναστευτικό, στο χώρο της προκυμαίας έξω από το Δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης, την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020. ΚΥΠΕ-ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ




Στο δρόμο βγαίνουν για άλλη μια φορά κάτοικοι της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Χίου την Τετάρτη (22.1) ζητώντας μεταξύ άλλων την άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Όπως γράφει το Έθνος, κλειστές θα είναι οι υπηρεσίες των περισσότερων δήμων του Βορείου Αιγαίου, ενώ την Πέμπτη (23.1) θα λειτουργήσουν μόνο οι παιδικοί σταθμοί και οι υπηρεσίες καθαριότητας.

Δήμαρχοι και πολίτες απορρίπτουν το σχεδιασμό της κυβέρνησης για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων. Παράλληλα, ζητούν μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να προωθηθούν.

Μία μέρα αργότερα, την Πέμπτη (23/01) οι δήμαρχοι του όλων των Αιγαιοπελαγιτών (Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Λέρου) θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας τόσο στο Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής όσο και στο Μέγαρο Μαξίμου ζητώντας συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Τις κινητοποιήσεις της Τετάρτης (22.1) συντονίζουν η Περιφέρεια και δήμοι.

ΕΘΝΟΣ

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Τετάρτη: Ηλιοφάνεια και εξασθένηση των ανέμων [χάρτης]

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required