“Καταδίκασαν” Αίγυπτος, Σ. Αραβία, ΗΑΕ και Μπαχρέιν την απόφαση της Άγκυρας για Λιβύη

File Photo: Το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο. Φωτογραφία, ΚΥΠΕ




Με κοινή τους δήλωση τα Κοινοβούλια της Αιγύπτου, της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Μπαχρέιν καταδικάζουν την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου να παρέμβει στρατιωτικά στη Λιβύη.

Αυτό αναφέρεται στον αιγυπτιακό Τύπο, όπου τονίζεται ότι με το κοινό ανακοινωθέν, τα τέσσερα Κοινοβούλια απορρίπτουν την παραβίαση της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας οποιασδήποτε αραβικής χώρας, από όπου κι αν προέρχεται.

Παράλληλα, χαρακτήρισαν την απόφαση του τουρκικού κοινοβουλίου παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Την ίδια στιγμή, η Αιγυπτιακή Βουλή ανακοίνωσε ότι προτίθεται να καταγγείλει στα Κοινοβούλια των χωρών του ΝΑΤΟ, το Τουρκικό Κοινοβούλιο για την απόφασή του να εγκρίνει την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στη Λιβύη.

Αυτό δήλωσε ύστερα από επείγουσα συνεδρίαση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Αιγυπτιακού Κοινοβουλίου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Καρίμ Νταρουΐς.

Η Egypt Independent αναφέρει ότι το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο θα επιχειρήσει να διευκρινίσει στα Κοινοβούλια των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, καθώς και στη Διεθνή Κοινοβουλευτική Ένωση, την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου και άλλα κοινοβουλευτικά και διεθνή φόρουμ, το παράνομο της απόφασης της Τουρκίας και την απειλή που αυτή θέτει για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή της Μεσογείου.

Η Αίγυπτος υπερασπίζεται τα συμφέροντα του λαού της Λιβύης και μελετά τις αποφάσεις της Τουρκίας στο πλαίσιο της διεθνούς νομιμότητας, τόνισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Με πληροφορίες ΚΥΠΕ του Νίκου Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Στα “κόκκινα” ΗΠΑ-Ιράν: Να πάρει εκδίκηση κατά αναλογικό τρόπο λέει η Ουάσιγκτον…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: