Κάντε ότι θέλετε με τους υπηκόους σας στην Ουχάν… λέει ο ΠΟΥ στις κυβερνήσεις

File Photo:. Ο Παν Σαντσού από την πόλη Χανγκτσού έκανε 6.250 γύρους στίβου γύρω από δύο μεγάλα τραπέζια που είχε τοποθετήσει μέσα στο διαμέρισμά του. EPA, NARENDRA SHRESTHA




Εναπόκειται στις κυβερνήσεις να αποφασίσουν εάν θα απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, την κινεζική πόλη που βρίσκεται στο επίκεντρο της επιδημίας του νέου κοροναϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γεμπρεγεσούς και υψηλόβαθμοι Κινέζοι αξιωματούχοι συζήτησαν μέτρα στο Πεκίνο αυτή την εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένων πιθανών εναλλακτικών ως προς την απομάκρυνση αλλοδαπών «εάν υπάρχουν τρόποι να φιλοξενηθούν και να προστατευθεί η υγεία τους», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Τάρικ Γιασάρεβιτς στο Reuters.

«Εάν οι χώρες θέλουν να απομακρύνουν τους υπηκόους τους από την Ουχάν, η θέση του ΠΟΥ είναι ότι πρόκειται για ζήτημα για το οποίο θα αποφασίσουν οι κυβερνήσεις τους», δήλωσε ο Γιασάρεβιτς απαντώντας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε ερώτημα που του τέθηκε.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ
Γενεύη, Ελβετία

Αγώνας δρόμου για το εμβόλιο του κοροναϊού: Σε 3 μήνες κλινικές δοκιμές, αργεί η μαζική παραγωγή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: