Για τις παρανομίες της Τουρκίας ενημέρωσε η Κυπριακή Αντιπροσωπεία ΚΣΣΕ τον νέο Πρόεδρο της Συνέλευσης

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Νίκος Τορναρίτης και τα μέλη Γιώργος Λουκαϊδης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ενημέρωσαν τον κ. Daems για τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. Φωτογραφία ΚΥΠΕ




Για τις τελευταίες εξελίξεις στο κυπριακό πρόβλημα ενημέρωσε η Κυπριακή Αντιπροσωπία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) το νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Συνέλευσης, Βέλγο γερουσιαστή, Rik Daems.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, σε εθιμοτυπική συνάντηση σήμερα, οι Κύπριοι βουλευτές συγχάρηκαν τον κ. Daems για την εκλογή του, τονίζοντας ότι η Κυπριακή Αντιπροσωπεία στη Συνέλευση προσβλέπει σε συνέχιση της εποικοδομητικής και στενής συνεργασίας με την Προεδρία και όλους τους άλλους θεσμούς τους Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας Νίκος Τορναρίτης και τα μέλη Γιώργος Λουκαϊδης και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ενημέρωσαν τον κ. Daems όσον αφορά τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην Κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), υπογραμμίζοντας ότι αυτές υπονομεύουν και τις προοπτικές για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό και δημιουργούν περαιτέρω αστάθεια στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Εξάλλου, κατά τις σημερινές εργασίες των Επιτροπών της Συνέλευσης, ο Γιώργος Λουκαϊδης εξελέγη ομόφωνα για δεύτερη συνεχή χρονιά Πρόεδρος της Υπεπιτροπής για τη Μέση Ανατολή και τον Αραβικό Κόσμο, ενώ ο Κωστής Ευσταθίου εξελέγη Αντιπρόεδρος της Υπεπιτροπής Πολιτισμού, Διαφορετικότητας και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ο Νίκος Τορναρίτης, ως επικεφαλής της Κυπριακής Αντιπροσωπείας στην ΚΣΣΕ, συμμετείχε σε συνεδρία της Κοινής Επιτροπής Συνέλευσης – Επιτροπής Υπουργών, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα της θέσπισης κοινού μηχανισμού αντιμετώπισης των προβλημάτων που προκύπτουν όταν κράτος μέλος παραβιάζει συμβατικές του υποχρεώσεις.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

 

Η Αθήνα δεν ανέχεται παραβίαση κόκκινων γραμμών, δηλώνει ο Βλάσης από τη Λευκωσία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: