Έκτο κρούσμα κοροναϊού στη Γαλλία, δύο στην Ιταλία σύμφωνα με τις υγειονομικές Αρχές

File Photo: EPA, ALESSANDRO DI MARCO




Η Γαλλία επιβεβαίωσε το έκτο κρούσμα στη χώρα του κοροναϊού, έγινε σήμερα γνωστό από έναν αξιωματούχο των γαλλικών υγειονομικών υπηρεσιών.

Η Γαλλία είχε επιβεβαιώσει τα τρία πρώτα κρούσματα του κοροναϊού της Ουχάν την περασμένη Παρασκευή, ένα τέταρτο κρούσμα την Τρίτη και ένα πέμπτο κρούσμα την Τετάρτη.

Ιταλία: Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη Ρώμη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε πριν λίγο ότι στην Ρώμη επιβεβαιώθηκαν δύο κρούσματα κοροναϊού.

Πρόκειται για δύο Κινέζους τουρίστες οι οποίοι έχουν εισαχθεί στο νοσοκομείο Σπαλαντσάνι της Ιταλικής πρωτεύουσας.

Το δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμειναν οι δύο τουρίστες έχει σφραγιστεί και μπορεί να υποβληθούν σε εξετάσεις άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί τους.

Παράλληλα ο Τζουζέπε Κόντε τόνισε ότι η Ιταλία διακόπτει τις αεροπορικές πτήσεις από και προς την Κίνα.

Σε συνέντευξή τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κυβερνητικό μέγαρο Παλάτσο Κίτζι, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε αναφέρθηκε στα δυο κρούσματα κοροναϊού τα οποία μόλις επιβεβαιώθηκαν στην ιταλική πρωτεύουσα και υπογράμμισε:

«Δεν είμαστε απροετοίμαστοι. Το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων Σπαλαντσάνι της Ρώμης στο οποίο μεταφέρθηκαν οι δυο Κινέζοι τουρίστες, στον τομέα του αποτελεί πραγματική Βίβλο. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δημιουργηθεί πανικός και τεράστια κοινωνική ανησυχία».

Ο Κόντε πρόσθεσε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαπιστωθεί με ποιά άτομα μπορεί να ήρθαν σε επαφή, κατά την παραμονή τους στην Ιταλία, οι δυο τουρίστες που νοσούν, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κίνδυνος μετάδοσης.

«Είμαι αισιόδοξος ότι τα περιστατικά αυτά θα είναι μεμονωμένα», τόνισε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

«Η κατάσταση είναι υπό πλήρη έλεγχο. Το ότι διαγνώσθηκαν τα δυο αυτά περιστατικά είναι αρκετά φυσικό, από την στιγμή που στην Ευρώπη, συνολικά, έχουμε ήδη δέκα κρούσματα» δήλωσε, από την μεριά του, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

Ο διευθυντής, τέλος, του νοσοκομείου Σπαλαντσάνι, Τζουζέπε Ιπόλιτο, πρόσθεσε ότι «οι δυο Κινέζοι τουρίστες στους οποίους διαγνώστηκε ο κοροναϊός έχουν τεθεί σε απομόνωση και η γενικότερη κατάσταση της υγείας τους είναι καλή».

Την αποχώρηση του μη απαραίτητου διπλωματικού προσωπικού του από την Κίνα ενέκρινε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Το Στέιτ Ντιπάρμεντ ενέκρινε την αποχώρηση των μελών των οικογενειών και όλου του μη απαραίτητου προσωπικού της αμερικανικής κυβέρνησης στην πρεσβεία των ΗΠΑ στο Πεκίνο και στα προξενεία της Τσενγκτού, Γκουανγκτσόου, Σανγκάης και Σενγιάνγκ εξαιτίας της εξάπλωσης του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

«Το Στέιτ Ντιπάρμεντ αποφάσισε να θέσει την αμερικανική πρεσβεία και τα γενικά προξενεία σε καθεστώς εγκεκριμένης αποχώρησης» τόνισε ο εκπρόσωπος σε ανακοίνωσή του, «που προκύπτει από την περιορισμένη μετακίνηση και διαθεσιμότητα κατάλληλης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω του νέου κοροναϊού».

Κανονικά εκτελούνται οι πτήσεις τη Ethiopian Airlines

Η αεροπορική εταιρεία Ethiopian Airlines ανακοίνωσε απόψε ότι οι πτήσεις της από και προς την Κίνα εκτελούνται κανονικά, λίγες ώρες αφότου το τηλεφωνικό κέντρο της μετέδιδε ότι έχουν ανασταλλεί όλα τα δρομολόγια.

“Πραγματοποιούμε τις τακτικές πτήσεις μας και προς τους πέντε προορισμούς μας στην Κίνα, το Πεκίνο, τη Σαγκάη, το Γκουανγκτσόου, το Τσενγκντού και το Χονγκ Κονγκ” ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Ο πρόεδρος-διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Τεοβόλντε Γκεμπρεμαριάμ απέφυγε να σχολιάσει και παρέπεμψε μόνο στην ανακοίνωση.

Η Turkish Airlines αναστέλλει τις πτήσεις της από και προς την Κίνα

Η Turkish Airlines αναστέλλει έως τις 9 Φεβρουαρίου τις πτήσεις της στην Κίνα, λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής αεροπορικής εταιρείας.

Ο Μπιλάλ Εκσί, διευθύνων σύμβουλος της Turkish Airlines με ανάρτηση στο twitter, τόνισε πως οι πτήσεις προς τέσσερις προορισμούς στην Κίνα – Πεκίνο, Γκουανγκτσόου, Σανγκάη και Σιάν – αναστέλλονται έως τις 9 Φεβρουαρίου, λαμβάνοντας υπόψη την τελευταία απόφαση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Αργά την Πέμπτη, ο ΠΟΥ αποφάσισε ότι η επιδημία του νέου κοροναϊού συνιστά έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας διεθνούς ανησυχίας.

Πολυάριθμες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο έχουν ανακοινώσει την αναστολή πτήσεων προς και από την Κίνα λόγω της επιδημίας του κινεζικού ιού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 170 ανθρώπους.

Με πληροφορίες από Reuters, AFP via ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρίσι, Γαλλία, Ουάσινγκτον, ΗΠΑ, Αντίς Αμπέμπα, Αιθιοπία

 

Έκτακτη ανάγκη διεθνούς ανησυχίας συνιστά ο ΠΟΥ για την επιδημία του νέου κοροναϊού

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: