Δυναμική η παρουσία της Ελλάδας και φέτος στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου του Καϊρου

File photo: Η 52η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Καΐρου ήταν προγραμματισμένη για τον περασμένο Φεβρουάριο του 2021 αλλά τελικά αναβλήθηκε λόγω της πανδημίας, για τις 30 Ιουνίου έως τις 14 Ιουλίου. ΑΠΕ – ΜΠΕ




Με μία σημαντική τράπεζα που θα παρουσιάσει και θα αναλύσει τα ελληνικά περιοδικά που κυκλοφορούσαν στην Αίγυπτο, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού – παράρτημα Αλεξανδρείας θα δώσει και φέτος το δυναμικό του παρών, στην 51η ετήσια Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερης και παλαιότερη έκθεσης βιβλίου στη Μέση Ανατολή, η οποία θα διεξαχθεί φέτος από τις 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 4 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο στο νέο Κάιρο.

Όπως ήδη ανακοίνωσε η υπουργός Πολιτισμού της Αιγύπτου Ένας Άμπντελ Ντάγιεμ, η φετινή διεθνής έκθεση θα έχει τίτλο «Αίγυπτος -Αφρική, Ένας Πολιτισμός της Διαφορετικότητας».

Στη μεγάλη αυτή διοργάνωση, συμμετέχουν φέτος 900 εκδοτικοί οίκοι, πολύ περισσότεροι από τους 747 εκδότες που συμμετείχαν το 2019, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αράβων Εκδοτών Μοχάμεντ Ρασάντ.

Φέτος, η Σενεγάλη θα είναι η «τιμώμενη χώρα» της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου. Τιμώμενο πρόσωπο της έκθεσης θα είναι ο Αιγύπτιος μελετητής και γεωγράφος Τζαμάλ Χαμντάν.

  • Η Ελλάδα συμμετέχει με περίπτερο που επιμελείται το Παράρτημα Αλεξανδρείας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού σε συνεργασία με το Ελληνικό Πολιτιστικό Κέντρο Καΐρου και την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης, η ελληνική εκδήλωση που θα είναι η στρογγυλή τράπεζα θα έχει θέμα το «Τοπίο των λογοτεχνικών περιοδικών στην Ελλάδα και την Αίγυπτο», με τη συμμετοχή, από ελληνικής πλευράς, των Γ. Κορδομενίδη και Γ. Χουλιάρα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Φεβρουαρίου το απόγευμα, από 5 έως τις 7.00 μ.μ. Όπως τέλος ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού της Αιγύπτου, την περσινή 50ή Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Καΐρου επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια επισκέπτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ του ανταποκριτή  Ν. Κάτσικα
Κάιρο, Αίγυπτος

Με ελληνοαμερικανικές και αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις συναντήθηκε ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: