Επιχείρηση των ΜΑΤ στο κτίριο της Ματρόζου στο Κουκάκι: Πετούν αντικείμενα οι αντιεξουσιαστές [video,photo]

Σε εξέλιξη η επιχείρηση της ΕΛΑΣ στο Κουκάκι. ΑΠΕ-ΜΠΕ




Συνεχίζεται μέχρι και αυτήν την ώρα η προσπάθεια των αστυνομικών να ανοίξουν με τροχό την είσοδο του κτιρίου της οδού Ματρόζου 45 στο Κουκάκι όπου έγινε ανακατάληψη μετά το μεσημέρι από αντιεξουσιαστές, Οι καταληψίες πετούν τσιμεντόλιθους, ξύλα και μπογιές εναντίον των αστυνομικών που προστατεύονται με τις ασπίδες ενώ χρησιμοποιούν ειδικά λέιζερ για να τυφλώνουν τους νεαρούς προκειμένου να μην μπορούν να πετούν αντικείμενα.

Στο άλλο κτίριο της οδού Παναιτωλίου 21 που έγινε ανακατάληψη δεν έχει αρχίσει ακόμη επιχείρηση της αστυνομίας και συμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές θα ολοκληρωθεί πρώτα η επέμβαση στην οδό Ματρόζου και ύστερα στην Παναιτωλίου.

Αστυνομικές δυνάμεις σε δρόμο στο Κουκάκι, Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Drones και ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. πετούν αυτή την ώρα πάνω από την περιοχή, ενώ στα γύρω στενά έχουν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας.

Νωρίτερα, εννέα προσαγωγές έγιναν συνολικά από τις αστυνομικές δυνάμεις στο Κουκάκι, κατά την διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε μετά την ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21, από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Συγκεκριμένα, άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου συγκεντρώθηκαν έξω από τα κτίρια, ανταποκρινόμενα στο κάλεσμα για συμπαράσταση που αναρτήθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του χώρου, μαζί με φωτογραφίες από την ανακατάληψη.

Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και προχώρησαν στις προσαγωγές.

Αυτή την ώρα η κατάσταση έχει ηρεμήσει, ωστόσο υπάρχει αναμονή σε ό,τι αφορά τις ενέργειες της αστυνομίας, καθώς οι καταληψίες παραμένουν στα κτίρια.

Η ανακατάληψη των κτιρίων στην οδό Ματρόζου 45 και στην οδό Παναιτωλίου 21 στο Κουκάκι πραγματοποιήθηκε περίπου στις 4 το απόγευμα του Σαββάτου από ομάδες αντιεξουσιαστών.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία οι αντιεξουσιαστές στην οδό Ματρόζου ανέβηκαν στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου έσπασαν ένα παράθυρο και προχώρησαν στην ανακατάληψη ενώ στην οδό Παναιτωλίου πιθανόν ανέβηκαν με σκάλα.

Για την ανακατάληψη των δυο κτιρίων ανάρτησαν και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου καλώντας παράλληλα σε συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τις καταλήψεις .

Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη ενώ αναμένονται και εισαγγελικοί λειτουργοί.

Τα κτίρια τα οποία τελούσαν υπό κατάληψη, υπενθυμίζεται πως είχαν εκκενωθεί μετά από επιχείρηση της ΕΛΑΣ. τον προηγούμενο μήνα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Ανακατάληψη των κτιρίων Ματρόζου και Παναιτωλίου στο Κουκάκι: Δυνάμεις των ΜΑΤ στην περιοχή [photo]

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: