Στα Ίμια, ξυστά από τα ελληνικά αλιευτικά πέρασαν σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής (video)

File photo: Πλοίο της Τουρκικής ακτοφυλακής ενώ περνάει ξυστά από ελληνικό αλιευτικό σκάφος. Φωτογραφία via OPEN TV




Στην περιοχή των Ιμίων, για μία ακόμα φορά οι Καλύμνιοι ψαράδες κατέγραψαν εικόνες με σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής να παρενοχλούν τα ελληνικά αλιευτικά, περνώντας σε κοντινή απόσταση με μεγάλη ταχύτητα…

Σε ρεπορτάζ του δημοσιογράφου του Open TV Δημήτρη Φρέσκου, στο σχετικό βίντεο της 21ης Δεκεμβρίου, απεικονίζονται από τους ψαράδες του αλιευτικού «Καπετάν Αριστείδης» οι προκλητικές ενέργειες της τουρκικής ακτοφυλακής. Ειδικότερα, δύο ακταιωροί του τουρκικού λιμενικού προσπαθούν να εμποδίσουν τους ψαράδες να ρίξουν τα παραγάδια τους.

 

Στο βίντεο που ανατρήθηκε και στο ΕΘΝΟΣ τα τουρκικά σκάφη κάνουν κύκλους συνεχείς και κλειστούς κύκλους σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από τα ελληνικά αλιευτικά στην περιοχή των Ιμίων και προσπαθούν να τα απομακρύνουν με τα απόνερα τους. «Είναι δύο καϊκια από την Κάλυμνο, μία δική μας ακταιωρός και δύο τουρκικές. Πηγαίνουν γύρω – γύρω, τους παρενοχλούν, τους κόβουν παραγάδια. Αυτό γίνεται κάθε μέρα», λέει στο Open TV ο Τάσος Γιαννούκας που είναι μέλος της Ένωσης Εθνοφυλάκων Λέρου.

Στο σημείο έφθασε εσπευσμένα και σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής.

Mε πληροφορίες από OPEN TV, ΕΘΝΟΣ

Απεβίωσε σε ηλικία 108 ετών ο πρώην βουλευτής της ΕΔΑ Γιάννης Παπαδημητρίου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: