Ψηφίζεται τα μεσάνυχτα ο προϋπολογισμός: Πιθανή «έκπληξη» από το οικονομικό επιτελείο

File Photo: Από συνεδρίαση της Βουλής. Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Με τις ομιλίες του πρωθυπουργού και των αρχηγών των κομμάτων, ολοκληρώνεται μέχρι τα μεσάνυχτα σήμερα, στην Ολομέλεια της Βουλής, η πενθήμερη συζήτηση επί του Κρατικού Προϋπολογισμού 2020.

Τη συζήτηση θα κλείσει βάσει του κανονισμού ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αφού έχουν προηγηθεί οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών και θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Σε περίπτωση ολοκλήρωσης του καταλόγου των ομιλητών νωρίτερα του αναμενομένου, η ψηφοφορία μπορεί να διεξαχθεί και πριν από τα μεσάνυχτα.

Ήδη από χθες πληροφορίες ήθελαν τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει από του βήματος της Βουλής μία θετική έκπληξη που θα αφορά σε περαιτέρω μείωση φορολογικών βαρών ή επίσπευση μίας ήδη εξαγγελθείσης.

Με ενδιαφέρον επίσης, αναμένεται πιθανή συνέχιση της κόντρας που προέκυψε χθες μεταξύ οικονομικού επιτελείου και ΣΥΡΙΖΑ (στην οποία παρενέβη και ο πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Γ. Χουλιαράκης) για το κατά πόσον η κυβέρνηση ΝΔ παρέλαβε ή όχι δημοσιονομικό κενό από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τρίτη ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση με την νέα πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ στην Φρανκφούρτη, όπου από κυβερνητικές πηγές σημειώνεται ότι υπήρξε ικανοποίηση για τους ρυθμούς υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων.

Πέραν αυτών, πιθανή θεωρείται από μέρους του κ. Μητσοτάκη αναφορά στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και την εντεινόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.

Η ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας εκτός απροόπτου σημαίνει και το τέλος της νομοθετικής εργασίας για το 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Αθήνα, Ελλάδα

Επίθεση Τζανακόπουλου στην κυβέρνηση: Θα μειωθεί το εισόδημα της μεσαίας τάξης…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: