Ο Μητσοτάκης πάει στο Λευκό Οίκο: Επίσημη ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας

Ο Λευκός Οίκος. Φωτογραφία Hellas Journal




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

“Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα καλωσορίσει τον Πρωθυπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη στο Λευκό Οίκο στις 7 Ιανουαρίου 2020″, αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής Προεδρίας.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η επίσκεψη αυτή θα γιορτάσει τους ισχυρούς οικονομικούς, πολιτιστικούς και πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, που είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ και ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης θα συζητήσουν τρόπους για την προώθηση των μακροχρόνιων στρατηγικών συμφερόντων των δύο εθνών στην ενίσχυση της σταθερότητας, της ευημερίας και της συνεργασίας σε όλα τα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρόεδρος Τραμπ θα τονίσει επίσης τη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ειδικά σε σχέση με την 5G, την αντιμετώπιση της κακοήθους επιρροής στην περιοχή και την προώθηση της θρησκευτικής ελευθερίας παγκοσμίως.

Πρόκειται χωρίς αμφιβολία για μία πολύ θετική εξέλιξη. Ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ για όλα τα θέματα που ενδιαφέρουν την Ελλάδα, και κυρίως για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο και την Κύπρο.

Η συνάντηση με τον Αμερικανό Πρόεδρο έρχεται σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για τα ελληνικά εθνικά θέματα. Επίσης θα γίνει μεγάλη συζήτηση και για την οικονομία, για την εισβολή της Κίνας στην Ευρώπη και βεβαίως γι΄ αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν ρωσική επιρροή.

Να θυμίσουμε ότι μεθαύριο ο κ. Μητστάκης θα παρακαθίσει σε γεύμα μαζί με άλλους πέντε ηγέτες με τον κ. Τραμπ στο Λονδίνο.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ

Statement from the Press Secretary Regarding the Visit of Prime Minister Kyriakos Mitsotakis of the Hellenic Republic

President Donald J. Trump will welcome His Excellency Kyriakos Mitsotakis, Prime Minister of the Hellenic Republic, to the White House on January 7, 2020.

This visit will celebrate the strong economic, security, and cultural ties between the United States and Greece, an important North Atlantic Treaty Organization Ally. President Trump and Prime Minister Mitsotakis will discuss ways to advance the two nations’ longstanding strategic interests in enhancing stability, prosperity, and cooperation throughout the Balkans and eastern Mediterranean.

President Trump will also emphasize the importance of telecommunications security, especially related to 5G, countering malign influence in the region, and promoting religious freedom worldwide.

Διευκρινήσεις από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας: Για όλη την Ευρώπη η προειδοποίηση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: