Εσπερ: Ολοκληρώθηκε η αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από β/α Συρία

File photo: Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαρκ Έσπερ. Photo By: Lisa Ferdinando, DOD




Οι ΗΠΑ ολοκλήρωσαν την στρατιωτική τους υποχώρηση από την βορειοανατολική Συρία, μετακινώντας σε πιο ασφαλή θέση περίπου 600 στρατιώτες σε άλλες περιοχές της χώρας, δήλωσε ο επικεφαλής του Πενταγώνου, Μαρκ Εσπερ.

Οι δηλώσεις Εσπερ στο πρακτορείο Reuters ίσως σηματοδοτούν το τέλος μιας περιόδου αναταραχής και αβεβαιότητας σχετικά με την αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, μετά την αρχική εντολή του Προέδρου Τραμπ για αποχώρηση, τον περασμένο Οκτώβριο.

Εκτοτε, ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στη Συρία έπεσε κατά 40% περίπου, από την αρχική παρουσία 1.000 ανδρών.

Ο Εσπερ υποστήριξε ότι διατηρεί την δυνατότητα να προσθέτει ή να αφαιρεί μικρούς αριθμούς στρατευμάτων στη Συρία. Ομως, υπονόησε ότι ο αριθμός των στρατευμάτων θα είναι σταθερά γύρω στα 600 άτομα.

“Θα είναι σχετικά στατικός ο αριθμός. Αλλά αν δούμε να συμβαίνουν πράγματα… μπορώ να ρυθμίσω σε μικρή κλίμακα τον αριθμό”, είπε ο Εσπερ, χωρίς να αποκλείει επίσης την δυνατότητά του να μειώσει περαιτέρω τον αριθμό των στρατευμάτων εφόσον κάποιοι Ευρωπαίοι σύμμαχοι συμβάλλουν στην αποστολή στη Συρία.

“Γίνονται πολλές συζητήσεις πάλι στη συμμαχία. Μπορεί να δούμε κάποιους συμμάχους να συμβάλλουν με στρατεύματα”, δήλωσε ο Εσπερ, χωρίς να εννοεί ότι πρόκειται για άμεση εξέλιξη.

HJ μέσω Reuters,

Λονδίνο, Βρετανία

Αποκάλυψη: 14 χιλιάδες στρατιώτες και πολεμικά πλοία στέλνει ο Τραμπ στη Μέση Ανατολή

 

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: