Επιστολή στον κ. Πρωθυπουργό από τη Χαλέπα Χανίων: Οι πολίτες δεν φοβούνται την Τουρκία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φωτογραφίζεται με κατοίκους της Κάσου, ανήμερα των Χριστουγέννων, Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
Του Δρ. ΣΩΤΗΡΗ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΥ*

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι ξημερώματα Χριστουγέννων, και σας γράφω τούτη την επιστολή από τη Χαλέπα Χανίων. Σας γράφω τούτη την επιστολή λίγα μέτρα από το σπίτι του Βενιζέλου και της πατρικής σας οικίας…Από τη συνοικία στην οποία πάρθηκαν ιστορικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Από τη συνοικία στην οποία ανδρώθηκε πολιτικά τόσο ο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και η δική σας πολιτική οικογένεια.

  • Έλαχε ο κλήρος να έχετε εσείς τον έλεγχο της διακυβέρνησης της χώρας στην πιο κρίσιμη ιστορική περίοδο μετά το 1974. Μην έχετε καμία αμφιβολία γι’αυτό.

Μία περίοδο στην οποία θα πρέπει να αποφασίσετε εάν θα επιτρέψετε, εσείς, ένας Κρητικός Πρωθυπουργός, να ολοκληρωθούν τα νεο-οθωμανικά σχέδια του φανατικού ισλαμιστή Ερντογάν σε βάρος της πατρίδας μας.

Τα σχέδια αυτά εξυφαίνονταν από το 2010. Πρόκειται για σχέδια μετατροπής ολόκληρης της Μεσογείου σε κλειστή νεο-οθωμανική λίμνη. Ο Ερντογάν σχεδιάζει από το 2010 την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Η Κρήτη βρίσκεται στο μέσο της Μεσογείου. Η Κρήτη κατέχει στρατηγική θέση στη Μεσόγειο. Η Κρήτη ενοχλεί τον Ερντογάν.

Ο Ερντογάν θέλει τον έλεγχο της Κρήτης. Αυτό είναι ξεκάθαρο.

  • κ. Πρωθυπουργέ,

Ακούγονται διάφορες προτάσεις προερχόμενες από μία πολιτική και ακαδημαϊκή ελίτ των Αθηνών. Προτάσεις κατευνασμού και οπισθοχώρησης στις απαιτήσεις του φανατικού ισλαμιστή Ερντογάν. Αυτές οι ελίτ έχουν αποτύχει παταγωδώς στο παρελθόν. Ουσιαστικά, ορισμένοι εκ των Αθηνών προτείνουν να μετατραπεί η Ελλάδα σε επαρχία του νεο-οθωμανικού χαλιφάτου, και την Κρήτη σε νησίδα του Ερντογάν. Κάθε οπισθοχώρηση σήμερα, φέρνει πιο κοντά αυτό το συμβάν.

Δεν θέλω να πιστέψω ότι θα υποχωρήσετε στις εθνικά επικίδυνες προτάσεις της συγκεκριμένης ελίτ.

Λένε ότι ο κόσμος ανησυχεί κ.λπ.

Ανησυχεί γιατί; Επειδή φοβάται μία πιθανή σύγκρουση με τους Τούρκους;

ΟΧΙ.

Το ακριβώς αντίθετο.

  • Ο κόσμος δεν φοβάται τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ.
  • Αν τολμούν ας κουνηθούν.
  • Μια γροθιά θα γίνει ο κόσμος κ. Πρωθυπουργέ υπό την ηγεσία σας.

Δεν πτοείται ο Ελληνικός λαός από το ύπουλη και περίεργη προπαγανδιστική υπόμνηση η οποία σέρνεται σαν φίδι ότι θα είμαστε μόνοι μας.

Ποιός νοιάζεται αν θα είμαστε μόνοι μας;

Θα πρέπει να ρωτήσουμε κάποιους εάν τα κοπέλια μας θα είναι ελεύθερα ή υποταγμένα στους οθωμανούς; Η υπόθεση αφορά τα κοπέλια μας κ. Πρωθυπουργέ και όχι τα οφίτσια και τις πολυτέλειες διάφορων ελίτ των Αθηνών.

  • Ο κόσμος ΔΕΝ φοβάται τους Τούρκους κ. Πρωθυπουργέ: ο κόσμος φοβάται μην τυχόν και επικρατήσει η υποχωρητική στάση της ελίτ που προτείνει κατευνασμό και υποχώρηση στους νεο-οθωμανούς. Αυτό φοβάται ο κόσμος. Ο κόσμος είναι αποφασισμένος να υπερασπίσει με νύχια και με δόντια τα κοπέλια του.

Κατεβείτε στην Κρήτη λοιπόν, μαζέψτε όλους τους βουλευτές της Κρήτης, από όλα τα κόμματα, και μιλήστε μαζί τους. Συναντηθείτε εδώ στη Χαλέπα, στο σπίτι του Βενιζέλου. Ακούστε τους. Μαζέψτε και κάποιες μεγάλες ιστορικές οικογένειες της Κρήτης, από όλες τις πολιτικές πλευρές. Οικογένειες οι οποίες στο παρελθόν έχυσαν αίμα για την ελευθερία αυτού του τόπου.

Πριν πάρετε οποιεσδήποτε αποφάσεις, ακούστε την ψυχή της Κρήτης και όχι τις ελίτ των Αθηνών.

Οι μεγάλες αποφάσεις κάνουν τους μεγάλους ηγέτες κ. Πρωθυπουργέ. Όχι οι ελίτ.

Ποτέ ξανά οθωμανική αυτοκρατορία.

(*) PhD Σχολής Μηχανικών Ορυκτών Πόρων Πολυτεχνείου Κρήτης

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Οι αφανείς λόγοι του θριάμβου του Μπόρις Τζόνσον και της απόλυτης ήττας του Κόρμπιν

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal


%d bloggers like this: