Επίσκεψη του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

File Photo: Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος Β΄. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ μέσω ΚΥΠΕ




Τον Πρόεδρο της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης υποδέχθηκε σήμερα στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Επί της υποδοχής τους, επιπλέον, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος επίσκοπος Ωρεών Φιλόθεος, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Βαρνάβας Θεοχάρης, γραμματείς Συνοδικών Επιτροπών, κληρικοί της Συνόδου και της Αρχιεπισκοπής.

Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Σέρβου Προέδρου στην Εκκλησία της Ελλάδος, «την ιδρυθείσα υπό του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, του διαπρυσίου κήρυκος και διδασκάλου του Ευαγγελίου του Χριστού» και τον καλωσόρισε «στη γενέθλια πόλη της κλασικής σοφίας και στο προπύργιο του Χριστιανικού πνεύματος, του οποίου τα θεμέλια έθεσε η αποστολική δράση του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, μαθητή του Αποστόλου Παύλου». Επίσης, έστειλε χαιρετισμούς και ευχές στον σερβικό λαό, με τον οποίο, όπως είπε, συμπορευόμαστε διά μέσου των αιώνων συνδεδεμένοι με άρρηκτους ιστορικούς και αδελφικούς δεσμούς.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισήμανε ακόμη ότι «και αι δύο χώραι μας έχουν πολλάκις πληγεί από κατά καιρούς κατακτητικάς επιδρομάς και έχουν πολλάκις επωμισθεί τον σταυρόν της οδύνης, της θλίψεως και της αδικίας. Παρ’ όλα ταύτα δεν παύομεν να ελπίζομεν και να προσβλέπομεν εις το ανέσπερον φως της Επιφανείας του Χριστού, διά του οποίου διαλύεται παν σκότος. Αμφότερα τα έθνη οφείλουν πολλά εις την κοινήν τροφόν και στοργικήν των Μητέρα, την Αγίαν Ορθόδοξον Εκκλησίαν, η οποία διαχρονικώς απετέλεσε την κιβωτόν του αγιασμού, της σωτηρίας και επιβιώσεώς των εξ αμετρήτων συμφορών και δεινών περιστάσεων».

Επιπρόσθετα, ανέφερε ότι «οι δύο λαοί μας χαρακτηρίζονται, μεταξύ άλλων, υπό των εξαιρέτων αρετών της φιλοθεΐας, της φιλοπατρίας, της φιλαλληλίας, της ειλικρινούς αγάπης προς το καλόν και το αγαθόν και, όταν χρειασθεί, και της αυτοθυσίας. Διά της φιλοτιμίας και της εργατικότητός των επέτυχον πολλά και θα επιτύχουν περισσότερα».

Ο Πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο και τόνισε ότι η χώρα του μπορεί να είναι μικρή χώρα, αλλά θα είναι πάντοτε στο πλευρό των Ελλήνων. Επίσης, υπογράμμισε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο και για τους υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης να βρίσκονται στην Ελλάδα, σημείωσε ότι έχει να μάθει πολλά από τον Απόστολο Παύλο και ευχήθηκε επιτυχία και υγεία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Κάθε παιδί να μπορεί να απολαύσει τη θαλπωρή μιας οικογένειας είπε ο Μητσοτάκης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: