Απειλεί ΗΠΑ με κλείσιμο Ιντσιρλίκ, Ελλάδα με γεωτρήσεις: Παίζει ρέστα ο Μεβλούτ αλλά φτάνουν; [video]

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Photo via video CANLI
Παρά τη διεθνή κατακραυγή για το αυθαίρετο και άκυρο για το διεθνές δίκαιο μνημόνιο και την όλο και περισσότερη πίεση από τις ΗΠΑ για την μη ενεργοποίηση των S-400, η Τουρκία επιμένει στον ίδιο δρόμο των προκλήσεων.

Μάλιστα, καθημερινά κορυφώνει όλο και περισσότερο τις φραστικές κορώνες προφανώς αντιλαμβανόμενη ότι έχει αυτοεγκλωβιστεί καθώς ακολουθεί ένα δρόμο που σταδιακά την φέρνει στην πλήρη απομόνωση.

Σήμερα, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικαλούμενος το «μνημόνιο» που συνυπέγραψαν με την αμφισβητούμενη κυβέρνηση της Λιβύης εκτοξεύει ευθείες απειλές προς την Ελλάδα, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας, δείχνοντας μάλιστα και σχετικούς χάρτες.

“Μπορεί να ξεκινήσουμε τις γεωτρήσεις και σεισμικές έρευνες στην περιοχή που περιλαμβάνει η συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης στην Ανατολική Μεσόγειο”, ανέφερε και τόνισε: “Κανείς δεν μπορεί να εργαστεί χωρίς την άδειά μας στην υφαλοκρηπίδα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, αν το κάνουν, θα το αποτρέψουμε”.

“Δεν επιτρέπουμε τα μονομερή μέτρα που έλαβε η Ελλάδα. Αν υπάρξει συμφωνία, είμαστε έτοιμοι για συμφωνία. Έχουμε συνεργαστεί με την Ελλάδα εδώ και χρόνια για να μειώσουμε την ένταση μέσω της διπλωματίας”, είπε προκλητικά.

Μιλώντας στη συνέχεια, για τους S-400, λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ που δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην ενεργοποιηθούν οι πύραυλοι παρά την εντεινόμενη πίεση, εκτόξευσε νέες απειλές προς τις ΗΠΑ, λέγοντας πως “η Τουρκία μπορεί να κλείσει την αεροπορική βάση Incirlik για τις ΗΠΑ, αν οι ΗΠΑ επιβάλλον κυρώσεις λόγω της προμήθειας των S-400.

“Τα μέλη του Κογκρέσου των ΗΠΑ πρέπει να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να επιτύχουν τίποτα με επιβολή”, είπε χαρακτηριστικά.

Hellas Journal, με πληροφορίες από διεθνή ΜΜΕ

Ναύαρχος κυβέρνησης Χάφταρ: Θα βυθίσουμε όποιο τουρκικό πλοίο εμφανιστεί στην περιοχή

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal