Εκατόμβη νεκρών από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σομαλία

Αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο της φοβερής έκρηξης παγιδευμένου αυτοκινήτου στο Μογκαντίσου. EPA/SAID YUSUF WARSAME




Περίπου 100 είναι οι νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου με εκρηκτικά οχήματος στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, σύμφωνα με την αστυνομία.

“Τώρα, έχουμε περίπου 100 νεκρούς από την τρομακτική επίθεση,” δήλωσε ο αξιωματικός της αστυνομίας Αχμέτ Μπασάν.
Στο νοσοκομείο (Shafi) επιβεβαιώθηκαν άλλοι οκτώ νεκροί και δεκάδες τραυματίες. Από το νοσοκομείο (Medina) έχουν αναφερθεί 73 νεκροί.
Υπάρχουν κι άλλα νοσοκομεία που έχουν δεχθεί τόσο νεκρούς, όσο και τραυματίες από την αιματηρή επίθεση, σύμφωνα με τον Μπασάν.

Με πληροφορίες από dpa μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ν.Χ.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σε τουλάχιστον 90 νεκρούς και περισσότερους από 51 τραυματίες ανέρχεται προς το παρόν ο απολογισμός από την έκρηξη βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε αυτοκίνητο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας Μογκαντίσου, ανακοίνωσε κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Έως τώρα έχουν μεταφερθεί 90 νεκροί και άλλοι 51 τραυματίες. Υπάρχουν όμως κι άλλες απώλειες κι ο απολογισμός αναμένεται να αυξηθεί», τόνισε στο πρακτορείο Reuters ο Αμπντικαντίρ Αμπντιραχμάν Χάτζι Άντεν, επικεφαλής δικτύου ασθενοφόρων.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, μετά την ισχυρή έκρηξη στο φυλάκιο Εξ-Κοντρόλ, ο δήμαρχος του Μογκαντίσου Ομάρ Μουχαμούντ επιβεβαίωσε πως πάνω από 90 άνθρωποι έχουν τραυματισθεί, στην πλειονότητά τους μαθητές.

Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ- ΜΠΕ, Γιώργης-Βύρων Δάβος
Μογκαντίσου, Σομαλία

Ένας Αμερικανός εργολάβος σκοτώθηκε από επίθεση με ρουκέτα σε στρατιωτική βάση στο Κιρκούκ

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: