Βίντεο κατέγραψε τους δράστες της ληστείας του 1 δισ. στον «Πράσινο Θόλο» της Δρέσδης

Οι ληστές έτοιμοι να αρπάξουν τα πολύτιμα εκθέματα. Στιγμιότυπο από το βίντεο της Daily Mail.




Τη στιγμή που οι ληστές σπάνε τις προθήκες όπου φυλάσσονταν τα πολύτιμα εκθέματα μέσα στο ιστορικό μουσείο «Πράσινος Θόλος» της Δρέσδης και αφαιρούν θησαυρούς, η αξία των οποίων αποτιμάται περί το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, καταγράφει βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Daily Mail.

Οι ληστές, που καταγράφονται από τις κάμερες ασφαλείας να φορούν κουκούλες στα κεφάλια τους, κατάφεραν να κόψουν το ρεύμα στο κτίριο και να τρυπώσουν σε αυτό κυριολεκτικά γλιστρώντας μέσα από ένα στενό παράθυρο.

Στη συνέχεια έσπασαν τρεις προθήκες και αφαίρεσαν τα σετ των κοσμημάτων που βρίσκονταν εντός τους.

Οι ληστές, κατάφεραν να αποδράσουν με αυτοκίνητο διαφυγής προτού η αστυνομία καταφθάσει, ενώ το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται.

Σύμφωνα με νεότερο τηλεγράφημα του Reuters από τον «Πράσινο Θόλο» εκλάπησαν τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια ανεκτίμητης αξίας, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν. Τα κοσμήματα περιλαμβάνονταν στα εκθέματα του μουσείου Grunes Gewolbe (Πράσινος Θόλος), το οποίο βρίσκεται μέσα σ’ ένα κάστρο της πόλης και φιλοξενεί μία από τις σημαντικότερες συλλογές θησαυρών στην Ευρώπη.

Με πληροφορίες από Daily Mail, Reuters

Κλοπή-μαμούθ από μουσείο στη Δρέσδη: Άρπαξαν θησαυρούς αξίας μέχρι ενός δισεκατομμυρίου ευρώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: