USNS Carson City: Το πρώτο αμερικανικό πολεμικό στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης [video]

Το αμερικανικό πολεμικό USNS Carson City ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift), που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού. Πηγή φωτό: e-evros.gr




Κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το πρώτο αμερικανικό πολεμικό CARSON CITY με μεικτό πλήρωμα 90 ατόμων, τόσο στελεχών του αμερικάνικου ναυτικού όσο και πολιτών.

Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο κατέπλευσε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου και θα παραμείνει για τέσσερις ημέρες στην Αλεξανδρούπολη, καθώς αναμένεται να αποπλεύσει το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Το πιο σημαντικό ίσως πέραν του αναμενόμενου κατάπλου, είναι η επίσκεψη του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων στην Ευρώπη αντιστράτηγου Christopher Cavoli.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του πλοίου στην Αλεξανδρούπολη, έχουν προγραμματιστεί διάφορες επισκέψεις μελών του πληρώματος στην πόλη, καθώς και συναντήσεις με τις Αρχές.

Το αμερικανικό πολεμικό USNS Carson City ανήκει στην δύναμη της Στρατιωτικής Διοίκησης Εφοδιασμού Ναυτικού (Sealift), που ελέγχει τα ανεφοδιαστικά και στρατιωτικά πλοία μεταφοράς του Πολεμικού Ναυτικού.

Ναυπηγήθηκε το 2015 και τέθηκε σε υπηρεσιακή ετοιμότητα τον Ιούνιο του 2016. Έχει μήκος 103 και πλάτος 29 μέτρα, ανώτερη ταχύτητα 43 κόμβους και μπορεί να μεταφέρει 312 στρατιώτες, άρματα μάχης ακόμα και ελικόπτερα.

Τα τελευταία χρόνια το USNS Carson City επιχειρεί στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, με έδρα του τις ναυτικές εγκαταστάσεις της Σούδας.

Με πληροφορίες από evros-news

Ξεκίνησε η «Μέδουσα 9»: H Άγκυρα παρακολουθεί και προκαλεί Ελλάδα, Αίγυπτο και Κύπρο

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: