Θεσσαλονίκη: Σήμερα η δίκη Ψωμιάδη για τον ομαδικό ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη

File Photo: Φραστική και σωματική επίθεση δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην περιοχή του Λευκού Πύργου, Σάββατο 19 Μαΐου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ .STR




Σήμερα εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης η  υπόθεση της επίθεσης σε βάρος του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, η οποία έγινε στις 19 Μαΐου 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων, στην πλατεία Λευκού Πύργου. 

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο παραπέμφθηκαν να δικαστούν 12 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο πρώην Περιφερειάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, εξύβριση λόγω και έργω, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αλλά και για προτροπή σε διάπραξη πλημμελήματος, κατά περίπτωση.

  • Το κατηγορητήριο του αποδίδει ότι με δηλώσεις που έκανε στο περιθώριο της εκδήλωσης προέτρεψε τους φυσικούς δράστες να κινηθούν εναντίον του κ. Μπουτάρη. Στο επίκεντρο της έρευνας των διωκτικών Αρχών βρέθηκαν εκφράσεις που χρησιμοποίησε ο κ. Ψωμιάδης αναφερόμενος στο πρόσωπο του δημάρχου, τον οποίο κατήγγειλε ότι «πούλησε τη Μακεδονία».

Ο κ. Μπουτάρης είχε πέσει θύμα ομαδικού ξυλοδαρμού από ακροδεξιούς μπροστά στον Λευκό Πύργο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τη γενοκτονία των Ποντίων, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή και καταδίκη από όλο το πολιτικό φάσμα.

Ακολούθησε προκαταρκτική έρευνα από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, κατά την οποία εξετάστηκε και βιντεοληπτικό υλικό από την επίθεση εναντίον του δημάρχου, ενώ η δικογραφία εστάλη από την Ασφάλεια στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Υπενθυμίζεται ότι με την αυτόφωρη διαδικασία είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα, τρία από τα οποία καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 14 και 21 μήνες, ενώ ο τέταρτος παραπέμφθηκε να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε δηλώσει μετά την επίθεση κατά του κ. Μπουτάρη: «Καταδικάζω και καταδίκασα όλα αυτά που συνέβησαν εις βάρος του κυρίου δημάρχου. Κατ’ αρχάς είμαι κατά της σωματικής βίας, κατά της χειροδικίας. Από την άλλη θέλω τον πολιτικό μου αντίπαλο όρθιο. Ο μοναδικός υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο Μπουτάρης, ο οποίος με την παρουσία του προκάλεσε. Για αυτήν τη δήλωση για τον Κεμάλ δεν άκουσα ποτέ κανέναν πολιτικό να καταδικάσει αυτό που είπε» δήλωσε ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης.

Πηγή: ΕΘΝΟΣ

Άγνωστοι βανδάλισαν το μνημείο για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους ναζί [photo]

 

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal