Συρία: Ρώσοι κομάντο κατέλαβαν πρώην αμερικανική βάση και το επιδεικνύουν [video]

File photo: Ρωσικές και τουρκικές δυνάμεις πραγματοποιούν κοινές περιπολίες στη βόρεια Συρία. EPA/TURKISH DEFENSE MINISTRY PRESS OFFICE




Η Ρωσία έστειλε επιθετικά ελικόπτερα και στρατεύματα σε αεροπορική βάση στη βόρεια Συρία την οποία εκκένωσαν οι αμερικανικές δυνάμεις, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό κανάλι Ζβεζντά TV το οποίο διαχειρίζεται το ρωσικό υπουργείο  Άμυνας.

Ένοπλα μέλη της ρωσικής στρατιωτικής αστυνομίας εμφανίζονται στο βίντεο που μεταδόθηκε από το Ζβεζντά να μεταφέρονται αεροπορικώς στη συριακή αεροπορική βάση στη βόρεια επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και να αναπτύσσονται για να ασφαλίσουν την περιοχή.

Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν στην κίνηση αυτή αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διέταξε αιφνιδίως τον περασμένο μήνα την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τμήματα της Συρίας.

  • Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιηθεί ως κέντρο για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους ντόπιους και το στρατιωτικό αεροδρόμιο ελέγχεται τώρα από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που είναι σύμμαχες της Μόσχας, μετέδωσε το Ζβεζντά.

Το κανάλι του ρωσικού υπουργείου Άμυνας μετέδωσε επίσης εικόνες αμερικανικού εξοπλισμού που έμεινε στη βάση, όπως ιατρικά εφόδια για τη θεραπεία εγκαυμάτων από τον ήλιο, καθώς και ενός γυμναστηρίου και κοιτώνων.

Χθες, Πέμπτη, το Ζβεζντά μετέδωσε πως η Ρωσία δημιούργησε μια βάση ελικοπτέρων σε αεροδρόμιο στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας, μια κίνηση που έχει στόχο να αυξηθεί ο έλεγχος της Μόσχας σε ό,τι συμβαίνει στην περιοχή.

Η Ρωσία και η Τουρκία διεξάγουν κοινές περιπολίες κατά μήκος των συνόρων της Συρίας με την Τουρκία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας η οποία συνήφθη ανάμεσα στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν.

Η Ρωσία έχει δύο μόνιμες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στη Συρία, μια αεροπορική βάση στην επαρχία της Λαττάκειας, που χρησιμοποιήθηκε για αεροπορικές επιδρομές εναντίον των δυνάμεων που αντιτίθενται στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, και μια ναυτική διευκόλυνση στην Ταρτούς στη Μεσόγειο.

Με πληροφορίες από Reuters via ΑΠΕ – ΜΠΕ

Η Λιθουανία δίνει χάρη σε Ρώσους κατασκόπους και περιμένει τη Μόσχα για ανταλλαγή

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: