Σκευωρία η Novartis είπε ο Στουρνάρας: Τι είπε για την οικονομία, καλά και κακά λόγια για Τσίπρα

File Photo: Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΙΑΜΙΔΗΣ




Στίγμα για το κράτος δικαίου και για τη δημοκρατία χαρακτήρισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας, την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis.

Είναι σκευωρία, δεν ήξεραν τι έκαναν, είπε, σημειώνοντας ότι πρέπει να ριχτεί φως στην αλήθεια και να έρθουν στην επιφάνεια αυτοί που έστησαν τη σκευωρία.

Δεν αρνήθηκε συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Φρουζή, ενώ είπε ότι ο Μανιαδάκης ήταν μαθητής του και του έδωσε συστατική επιστολή.

Για την οικονομία είπε ότι πάει καλύτερα.

Αναφερόμενος στις σχέσεις του με την προηγούμενη κυβέρνηση, είπε ότι ως κεντρικός τραπεζίτης έλεγε τη γνώμη του και τι έπρεπε να γίνει και πως αυτό δυσαρεστεί τις κυβερνήσεις, άρα και την προηγούμενη.

Σημείωσε ότι δεν έχει πολιτικές βλέψεις, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκείνη που ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπήρχαν οι σχέσεις που απορρέουν από τη θέση του.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ τον αντιμετώπισε ως πολιτικό αντίπαλο.

Εκφράζω την κοινή λογική, είμαι ρεαλιστής, ανέφερε.

Για το παρελθόν είπε ότι αυτό που είχε τονίσει είναι ότι αν μπούμε σε περιπέτεια με εκλογή προέδρου θα μπει σε περιπέτεια η οικονομία.

Πρόσθεσε ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες πρέπει να μιλούν έστω και αν έρχονται σε σύγκρουση με τις κυβερνήσεις γιατί οι τραπεζίτες λένε τα πράγματα όπως είναι.

Εκτίμησε ότι υπήρχαν πολλά κρίσιμα διαστήματα για την οικονομία της χώρας για την έξοδο από το ευρώ, λέγοντας ότι η πιο σημαντική περίοδος ήταν ο Ιούλιος του ’15.

Τόνισε ότι στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας, συνειδητοποίησε την κρισιμότητα της κατάστασης και άλλαξε πολιτική.
Σε ερώτηση μάλιστα που έγινε ότι αναγνωρίζει πως η προηγούμενη κυβέρνηση έβαλε βάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση, επανέλαβε την αλλαγή πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα των τραπεζών είναι τα «κόκκινα» δάνεια τα οποία έφτασαν σχεδόν τα 107 δισ.

Επισήμανε ότι για την κρίση δεν φέρουν ευθύνη οι τράπεζες αλλά το δημόσιο χρέος.

HELLAS JOURNAL

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε αλληλεγγύη, τον καλωσορίζουμε στην πραγματικότητα

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: