“Φτωχότερος” κατά 768 εκ. δολ. σε μια μέρα ο Ελον Μασκ μετά το φιάσκο του νέου Tesla

File photo: Ο Ελον Μασκ κατά την live παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου φορτηγού Tesla. Photo via Twitter@elonmusk




Το μέλλον θα δείξει αν το κοινό θα αγοράσει το νέο ηλεκτρονικό όχημα Tesla του Ελον Μασκ, όμως η Wall Street ήδη εμφανίζεται εξαιρετικά προβληματισμένη καθώς οι μετοχές της Tesla έκαναν βουτιά 6% μετά την παρουσίασή του, σύμφωνα με το Forbes.

Η οικονομική επιθεώρηση σημειώνει πως μετά το “ατύχημα” του Μασκ κατά την παρουσίαση του νέου ηλεκτροκίνητου Tesla, η προσωπική περιουσία του CEO της εταιρείας μειώθηκε κατά  768 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο!

Η αλήθεια είναι ότι η παρουσία του αυτοκινήτου “έκπληξη” του Μασκ εξελίχθηκαν σε εφιάλτη όταν ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας έσπασε το παράθυρο του οχήματος με μεταλλική μπάλα στην προσπάθειά του να δείξει την υψηλή αντοχή τους… “Ω, γ@@@ το…” ακούστηκε να λέει ο Μασκ…καθώς η παρουσίαση γινόταν live. Σε μια δεύτερη προσπάθεια, ο επικεφαλής σχεδιασμού κατάφερε να ραγίσει και το δεύτερο παράθυρο του οχήματος…

Νωρίτερα  o Μασκ είχε προαναγγείλει το νέο φορτηγό ως ένα «πραγματικά φουτουριστικό, σαν cybebank φορτηγάκι βγαλμένο από το Blade Runner».

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενέργειες του Μασκ επηρεάζουν την πορεία των μετοχών της εταιρείας του. Οι μετοχές της Tesla είχαν κάνει παρόμοια βουτιά πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν ο Μασκ κάπνισε μαριχουάνα σε διαδικτυακή εκπομπή.

Πάντως, ο Μασκ παραμένει στην 41η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του Πλανήτη με περιουσία 23,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με πληροφορίες από Forbes

Το mega φιάσκο του Ελον Μασκ: Έσπασε το… άθραυστο τζάμι στην παρουσίαση

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: