Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα, υπέγραψαν και 5 Έλληνες: Υπάρχει κλιματική κρίση;

File photo via EPA, MAXIM SHIPENKOV




Στις 20 Νοεμβρίου 2019 σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες ανακοινώθηκε επισήμως η Παγκόσμια Διακήρυξη για το Κλίμα (World Climate Declaration – WCD) η οποία συνυπογράφει, μέχρι στιγμής, από 779 επιστήμονες από 35 χώρες. Η Διακήρυξη μεταφρασμένη στην ελληνική γλώσσα βρίσκεται στην παραπομπή [1]. Η όλη προσπάθεια βρίσκεται υπό την αιγίδα του «Global Climate Intelligence Group».

Επίσης, στα πλαίσια της ίδιας πρωτοβουλίας στις 13 Νοεμβρίου 2019 απεστάλη σχετική επιστολή στην ΕΕ, και πιο συγκεκριμένα στον κ. Mr. Jean-Claude Juncker, στην κ. Ursula von der Leyen και στον κ. Frans Timmermans, [2]. Η Διακήρυξη με τα ονόματα όλων των συμμετεχόντων βρίσκεται στην παραπομπή [3]. Τη Διακήρυξη έχουν συνυπογράψει μέχρι στιγμής, πέντε (5) Έλληνες επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, τη Διακήρυξη έχουν συνυπογράψει ο κάτοχος βραβείου Νόμπελ φυσικής (1973) κ. Ivar Giaever και ο πρώην Πρόεδρος και πρώην Πρωθυπουργός της Τσεχίας κ. Václav Klaus.

Κύριο θέμα της Διακήρυξης είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει κλιματική κρίση.

Μεταξύ άλλων στη Διακήρυξη αναφέρεται ότι: οι φυσικοί και ανθρωπογενείς παράγοντες προκαλούν την αύξηση της θερμοκρασίας, η θέρμανση είναι πολύ πιο αργή απ’ όσο προβλεπόταν, η πολιτική για το κλίμα βασίζεται σε ανεπαρκή μοντέλα, το CO2 είναι τροφή για τα φυτά και βάση όλης της ζωής πάνω στη Γη, η θέρμανση του πλανήτη δεν έχει αυξήσει τις φυσικές καταστροφές και η κλιματική πολιτική οφείλει να σέβεται την επιστημονική και οικονομική πραγματικότητα.

Οι επιστήμονες οφείλουν να αναγνωρίζουν ανοιχτά τις αβεβαιότητες και τις υπερβολές στις προβλέψεις για την παγκόσμια θέρμανση ενώ οι πολιτικοί οφείλουν να υπολογίζουν με νηφαλιότητα το πραγματικό κόστος καθώς και τα εικαζόμενα οφέλη των μέτρων πολιτικής που λαμβάνουν.

Το γεωλογικό παρελθόν αποκαλύπτει ότι το κλίμα της Γης έχει υποστεί μεταβολές σε όλη τη διάρκεια που υπάρχει ο πλανήτης, με φυσικές ψυχρές και θερμές περιόδους. Η Μικρή Εποχή των Παγετώνων έληξε μόλις το 1850. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τώρα βιώνουμε μια θερμή περίοδο.

Ο πλανήτης έχει θερμανθεί με ρυθμό λιγότερο από το ήμισυ αυτού που προβλεπόταν από την Διακυβερνητική Επιτροπή για την Αλλαγή του Κλίματος (IPCC) με βάση τα μοντέλα των ανθρωπογενών επιπτώσεων και διαφορών στο ισοζύγιο της ακτινοβολίας. Αυτό μας δείχνει ότι απέχουμε πολύ από την κατανόηση της αλλαγής του κλίματος.

Τα μοντέλα του κλίματος έχουν πολλές αδυναμίες και δεν είναι αληθοφανή ως εργαλεία χάραξης παγκόσμιας πολιτικής. Διογκώνουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου όπως το CO2. Επιπλέον, αγνοούν το γεγονός ότι ο εμπλουτισμός της ατμόσφαιρας με CO2 είναι επωφελής.

Το CO2 δεν είναι ρύπος. Είναι αέριο απαραίτητο για τη ζωή στη Γη. Η φωτοσύνθεση είναι ευλογία. Περισσότερο CO2 είναι ευεργετικό για τη φύση, για το πράσινο της Γης: το επιπρόσθετο CO2 στον αέρα έχει συντελέσει στην ανάπτυξη της φυτικής βιομάζας σε όλη τη Γη. Επίσης είναι επωφελές για τη γεωργία, αυξάνοντας τις αποδόσεις των καλλιεργειών παγκοσμίως.

Δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία ότι η θέρμανση του πλανήτη εντείνει τους τυφώνες, τις πλημμύρες, τις ξηρασίες και άλλες παρόμοιες φυσικές καταστροφές, ή τις καθιστά περισσότερο συχνές. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά στοιχεία ότι τα μέτρα μείωσης του CO2 είναι τόσο επιζήμια όσο και δαπανηρά.

Δεν υπάρχει κλιματική κρίση. Επομένως, δεν υπάρχει λόγος πανικού και συναγερμού. Είμαστε αντίθετοι με την επιζήμια και μη ρεαλιστική πολιτική μηδενικού άνθρακα που προτείνεται για το 2050. Εάν προκύψουν καλύτερες προσεγγίσεις, σίγουρα θα έχουμε αρκετό χρόνο να αναλογισθούμε και να αναπροσαρμοστούμε. Ο στόχος της παγκόσμιας πολιτικής πρέπει να είναι η «ευημερία για όλους» με την παροχή αξιόπιστης και προσιτής ενέργειας διαρκώς. Σε μια ευημερούσα κοινωνία, άνδρες και γυναίκες έχουν καλή εκπαίδευση, ο ρυθμός γεννήσεων είναι χαμηλότερος και οι άνθρωποι ενδιαφέρονται για το περιβάλλον τους.

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ

  1. https://clintel.org/greece/
  2. https://clintel.org/letter-to-jean-claude-juncker-there-is-no-climate-emergency/
  3. https://clintel.org/wp-content/uploads/2019/11/World-Climate-Declaration-1.pdf

Οι Ιταλοί διέσωσαν 143 μετανάστες στα ανοιχτά της Λαμπεντούζας: Ανατράπηκε το πλοίο τους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: