Οπλοστάσιο στυλ… Εξαρχείων κατάσχεσε η ΕΛ.ΑΣ από συμπλοκή οπαδών στου Ζωγράφου [photos]

Μέρος του εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε κατά τις συμπλοκές των οπαδών στου Ζωγράφου. Photo: ΕΛ.ΑΣ.




Κανονικό οπλοστάσιο που, προς στιγμήν και λόγω των ημερών,  μπορεί να νομίσει κανείς ότι βρέθηκε κάπου στα Εξάρχεια, κατάσχεσε η αστυνομία κατά την επιχείρησή της στου Ζωγράφου, το περασμένο Σάββατο στη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, πριν την έναρξη αγώνα Βόλεϊ Γυναικών στο Κλειστό Γυμναστήριο Ιλισίων,  ομάδα (200) περίπου οπαδών, που είχαν μεταβεί στην περιοχή του Ζωγράφου για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, συγκεντρώθηκαν μέσα στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και από εκεί, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και κρατώντας διάφορα αντικείμενα πρόσφορα για επίθεση, κινήθηκαν προς το πάρκο κοντά στο οποίο  στεγάζονται Γραφεία Συνδέσμου αντίπαλης ομάδας.

Ταυτόχρονα, έξω από τα γραφεία του Συνδέσμου, συγκεντρώθηκαν (100) περίπου οπαδοί, οι οποίοι μετέβησαν στο πάρκο προκειμένου να συναντήσουν και να συμπλακούν με τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας.

“Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής πραγματοποιήθηκαν εκατέρωθεν ρίψεις φωτοβολίδων χειρός και ευθείας βολής, αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, πετρών και χρησιμοποιήθηκαν στειλιάρια, σίδερα, μαχαίρια καθώς και άλλα αντικείμενα”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αστυνομία.

Από την επέμβαση των Αστυνομικών δυνάμεων επετεύχθη η σύλληψη δεκαέξι (16) ατόμων που συμμετείχαν στις συμπλοκές και η κατάσχεση πλήθους αντικειμένων που χρησιμοποιήθηκαν για τις εκατέρωθεν επιθέσεις.

 

Συμπλοκές μεταξύ οπαδών στου Ζωγράφου, σε 22 προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: