Οι διατροφικές συνήθειες του νέου ΣΥΡΙΖΑ: πίτσα με παστουρμά και τορτίγιες με πέστο

File Photo: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ




Ο Αλέξης Τσίπρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα αν και όπως υποστήριξε ο ίδιος σε πρόσφατη συνέντευξή του είναι πιο ήρεμος καθώς δεν έχει πλέον τις ευθύνες της διακυβέρνησης της χώρας, έχει θέματα να ασχοληθεί.

Αρχικά την επικαιρότητα με βασικό ζήτημα τη διαχείριση της υπόθεσης Novartis. Αλλά κυρίως, την ανασυγκρότηση του κόμματός του ενόψει και του συνεδρίου που λογικά, αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις και δεύτερες σκέψεις θα γίνει στις αρχές του 2020.

Βρίσκει όμως χρόνο και για κοινωνικές εξόδους που όμως έχουν πολιτικό νόημα, όπως για παράδειγμα η πρόσκληση με SMS που έστειλε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για ένα ποτό σε μπαρ στου Ψυρρή.

Ο ΒΗΜΑτοδότης κατέγραψε ορισμένες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες από αυτή τη συνάντηση:

«Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά τελευταίως ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε τις μπαρότσαρκες, ετοιμάζοντας από γνωστά μπαράκια την αντεπίθεσή του και τη διεύρυνσή του με το σύνθημα I-SYRIZA. Έτσι ο πρόεδρος του κόμματος πήρε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε τους βουλευτές του με… SMS για ένα… ποτάκι και μια… χαλαρή συζήτηση στο «Λοκάλι» στου Ψυρρή. Οι περισσότεροι βουλευτές προτίμησαν λευκό κρασί, ο κ. Τσίπρας έβγαλε δεκάδες selfies με τους βουλευτές, ενώ είχε την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα τους νεοεκλεγέντες βουλευτές. Αν και πρόσκληση μέσω SMS σημαίνει προσωπική πρόσκληση και ίσως εμπιστευτική, μόλις οι βουλευτές έφθασαν στο μπαράκι έκαναν το εξής: Σέλφι με τον Τσίπρα και εν συνεχεία ανέβασαν τη φωτογραφία στα σόσιαλ μίντια. Και έγιναν τα πάντα γνωστά. Ακόμα και οι διάλογοι που είχαν μεταξύ τους. Ή εάν θέλετε, οι Συριζαίοι δεν έμειναν στο ποτάκι αλλά παρήγγειλαν και… finger food.

Αυτό το finger food των Συριζαίων κοινοβουλευτικών μού έκανε εντύπωση, καθότι έως τώρα οι περισσότεροι μας είχαν συνηθίσει στα κοντοσούβλια και στα λοιπά κοψίδια ή σε ψαροκαταστάσεις (γαύρους, γαρίδες τσιπούρες κ.τ.λ.). Ρώτησα λοιπόν να μάθω τι είδους finger food προσφέρθηκε στο μπαράκι στου Ψυρρή και οι ίδιοι οι βουλευτές με ενημέρωσαν ότι δεν ήταν τίποτα άλλο από πίτσα με παστουρμά και τορτίγιες με πέστο. Τώρα γιατί ονόμασαν την πίτσα με παστουρμά finger food είναι μια άλλη υπόθεση. Προφανώς επειδή τρώγεται με το χέρι ή επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και θέλησαν να δώσουν ένα γκλάμουρ στην πίτσα. Επί της ουσίας τώρα:

Ο Αλέξης Τσίπρας (που φαινόταν ευδιάθετος) κάλεσε όλους τους βουλευτές του να αναλάβουν πρωτοβουλίες στις εκλογικές περιφέρειές τους για εγγραφή νέων μελών στην πλατφόρμα isyriza.gr και να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διεύρυνση του κόμματος. Θέλησε να περάσει (και το έκανε) από όλα τα «πηγαδάκια» που είχαν σχηματίσει οι βουλευτές συζητώντας για τα θέματα της επικαιρότητας, για τις μέχρι στιγμής κινήσεις της κυβέρνησης, ενώ έμαθα πως δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις «παλινωδίες της ΝΔ στο Προσφυγικό» και στην «υποκριτική στάση που υιοθέτησε προεκλογικά, η οποία την έχει φέρει σήμερα αντιμέτωπη με αντιδράσεις από γαλάζιους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανά την επικράτεια». Και βεβαίως συζητήθηκε και το θέμα της Novartis, αλλά με… αστειάκια. Έτσι ακούστηκαν αστειάκια του τύπου «θα κάνουμε κατάληψη στην προανακριτική επιτροπή έως το… Πάσχα» ή ακόμα «κατάληψη για συμπαράσταση στον Πολάκη και στον Τζανακόπουλο». Εδώ θα ανοίξω μια παρένθεση και θα αναφέρω ότι όλη την τακτική, στρατηγική (και εκρήξεις) στην προανακριτική επιτροπή δεν τη χαράζει όπως θα νομίζετε ο κ. Πολάκης, αλλά ο κ. Τζανακόπουλος, που είναι και δικηγόρος. Αυτός εισηγείται και στον κ. Τσίπρα τη στάση που πρέπει να κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και για ό,τι γίνει αυτός τελικά θα έχει την ευθύνη.

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης

Χαλαρό ποτό, κουβέντα και selfie στου Ψυρρή για Αλέξη Τσίπρα και βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: