Ο Έσπερ ξεκαθάρισε πριν την άφιξη Ερντογάν: Δεν παίρνεις τα F-35 όσο έχεις τους ρωσικούς S-400

Ο υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ στο Χρηματιστήριο στη Νέα Υόρκη. DoD photo by Lisa Ferdinando




Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκ Έσπερ δήλωσε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να έχει εγκαταστήσει στο έδαφος της το ρωσικό σύστημα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 και την ίδια στιγμή να ζητά να αγοράσει τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ

Ο κ. Έσπερ έκανε τα σχόλιά του στα μέσα ενημέρωσης καθ’ οδόν προς τη Νέα Υόρκη, όπου συμμετείχε στην τελετή κατά το κλείσιμο της διαπραγμάτευσης μετοχών στον Nasdaq.

  • Οι δηλώσεις έγιναν πριν από την άφιξη του προέδρου της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον, όπου σήμερα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο επικεφαλής του Πενταγώνου αποκάλυψε ότι πρόσφατα στις Βρυξέλλες είχε πει στον υπουργό Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ ότι οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ -ιδίως όσοι αγοράζουν ή προσπαθούν να πάρουν τα F-35- συμφωνούν ότι το ρωσικό σύστημα πυραύλων S-400 είναι υπερβολικά απειλητικό (για τα F-35).

Η Αμερική απέρριψε αίτημα της Τουρκίας για τερματισμό της συμμαχίας με τους Κούρδους

Ερωτηθείς για την έλλειψη κυρώσεων κατά της Τουρκίας και για το μήνυμα που στέλνει σε άλλες χώρες, όπως η Ινδία, ο κ. Έσπερ σημείωσε ότι η κατάσταση είναι μοναδική για κάθε χώρα και πρέπει να αντιμετωπιστεί με δικούς της όρους.

“Θα ασχοληθούμε με την υπόθεση των κυρώσεων με καθεμιά από τις χώρες και προφανώς σε συνεργασία με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, που έχει τον ηγετικό ρόλο, και το Υπουργείο Οικονομικών”, ανέφερε.

“Βόμβα” από τον Μπόλτον: Η κόρη και ο γαμπρός του Τραμπ έχουν συμφέροντα στην Τουρκία

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: