Μακαριώτατε, σας το λέω καθαρά κι ας πέσει χώρκα σας: Τα διαβάτηρια και ο Χρυσόστομος…

File Photo: O Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β΄. ΚΥΠΕ, Μ.ΦΙΛΗ




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ (*)

Μόλις είχα βγει από την τάξη του Πανεπιστημίου. Το έβλεπα και το ξανάβλεπα. Το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα. “Όποιου δεν του αρέσει ας πέσει χώρκα του”. Αυτό είπε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σε σχέση με τα διαβατήρια που έκαναν μια σταλιά πατρίδα ρεζίλι διεθνώς.

Περπατούσα στο διάδρομο και έβλεπα τα παιδιά μας, τους φοιτητές μας. Παιδιά με διαφορετικό χρώμα, με διαφορετικές κουλτούρες, με διαφορετικό προσανατολισμό φύλου. Σκεφτόμουν τα όσα είπε ως τώρα ο Αρχιεπίσκοπος. Προσπαθούσα να θυμηθώ πότε είδα τον Αρχιεπίσκοπο να έρχεται κοντά στον κόσμο, και κυρίως να προσπαθεί να φέρει τον κόσμο κοντά.

Κενό μνήμης!

  • “Οι φτωχοί και οι πεινασμένοι” είπε ο λαλίστατος Μακαριότατος. Ε αφού η εκκλησία κόπτεται, γιατί τα παιδιά μας φεύγουν από την Κύπρο; Αφού η Εκκλησία νοιάζεται, γιατί αυξήθηκαν οι “επισκέψεις” στους καλάθους των αχρήστων; Αφού η εκκλησία προσφέρει, γιατί οι πιστοί μειώθηκαν, γιατί η βία αυξήθηκε, γιατί τα ναρκωτικά έγιναν “μόδα”, γιατί το bullying πήρε “θέση” στην κοινωνία;

Μακαριότατε, σέβομαι όλους τους ανθρώπους.

  • Και αυτούς που πιστεύουν και αυτούς που δεν πιστεύουν, αρκεί να είναι Άνθρωποι. Βρίσκομαι στην άλλη άκρη του κόσμου επειδή ούτε η πολιτεία, ούτε η εκκλησία φάνηκαν άξιοι να οδηγήσουν αυτή τη χώρα σε υγιή μονοπάτια. Αποτύχατε. Το λιγότερο που έχετε να κάνετε είναι να σιγάσετε.

Πιστεύω στην ισότητα των ανθρώπων, εσείς όχι.

Πιστεύω στην ελευθερία της σκέψης, εσείς όχι.

Πιστεύω στην ισότητα των φύλων και των όποιων προτιμήσεων των ανθρώπων, εσείς όχι.

Εσείς δεν πιστέψετε ποτέ σε εμάς.

Μην ζητάτε να σας πιστέψουμε.

Πιστεύω ναι, αλλά όχι σε εσάς.

Κι αν αυτές οι αλήθειες που λέω δεν σας αρέσουν, ρωτήστε το Θεό, αλλιώς, ας πέσει χώρκα σας (συ είπας). Δεν υπάγομαι στο ποίμνιο σας αλλά σε ένα Ποίμνιο Ιερό. Ένα ποίμνιο που έχει ένα και μόνο σκάμνο που χωράει ΟΛΟΥΣ τους Ανθρώπους!

(*) Ο Νίκος Αντωνιάδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Επικοινωνίας, Στρατηγικής & Πολιτικού Μάρκετινγκ στο Πανεπιστήμιο St. John’s της Νέας Υόρκης και Συντάκτης στις εφημερίδες ikypros.com & LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Η Καρντάσιαν, ο Αντετοκούμπο και οι άλλοι: Στην εποχή του Wi-Fi, η διπλωματία “πάει”…

 

 

 

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: